Vesti

 

Dom zdravlja i Bolnica odvojeno u 2010.

Od 1.januara pančevački Dom zdravlja konačno će preći u nadležnost Gradske uprave, što je bila višedecenijska želja Pančevaca, istakao je dr Novica Djordjević, član Gradskog veća, obrazlažući predlog Statuta Doma zdravlja. Ovaj predlog većnici su danas popodne jednoglasno usvojili, a odbornici Skupštine grada će morati da potvrde ovaj predlog.
 

Deda mraz Passage-a vas vodi u Evropu

Uz pomoć Passage-a sledeće godine možete, možda, da stignete i do Rima ili Pariza ili Beča. Uz pomoć TV Pančevo, Passage i ove godine pred božićne i novogodišnje praznike organizuje veliku nagradnu igru za Pančevce.
   

Overite knjižice

Na šalterima Filijale za zdravstveno osiguranje u toku je podela markica za overu zdravstvenih knjižica. Gužvi za sada nema a radno vreme je produženo
   

Ukloniće se "starčevačka deponija"

Nadležne gradske službe najavljuju da će sledeće godine ukloniti starčevačku deponiju, koja u velikoj meri zagađuje vodotok Nadele. Za ovu namenu Republika će odvojiti oko 15 miliona dinara, dok će jedan deo sredstava dati i grad Pančevo. U međuvremenu, Sekretarijat za zaštitu životne sredine napravio je katastar zagađivača Nadele.
   

Rekonstrukcija resora u DS-u

Gradski odbor Demokratske stranke u Pančevu danas je predstavio svoje rekonstruisane resorne odbore za 12 najvažnijih oblasti. Koordinatorka resornih odbora u Gradskom odboru DS-a, Sladjana Vojinović, rekla je da se u odborima nalaze stručnjaci iz različitih oblasti koji svojim znanjem mogu da doprinesu boljem funkcionisanju vlasti na svim nivoima u interesu svih gradjana.
   

Izabrane sudije za prekršaje

Posle sudija za osnovne i više sudove, Visoki savet pravosuđa objavio je odluku i o izboru sudija za prekršaje. Od dosadašnjih pančevačkih sudija koji su sudili u Prekršajnom organu koji sada postaje Prekršajni sud, nema pet imena. Među tim imenima je i ime Milana Lepedata, sudije koji je prvi u Srbiji oslobodio novinare optužbe po "Šešeljevom medijskom zakonu".
   

Servisne informacije za 22. decembar

   

Manje za preduzeća, isto za sela

Gradsko veće večeras je jednoglasno usvojilo Nacrt odluke o budžetu grada Pančeva za 2010. godinu od nešto manje od 3 milijarde dinara. To je skoro isti budžet kao i ove godine.
   

I novinari se vakcinisali

Vakcinacija protiv novog gripa u gradskim službama, koje spadaju u jedan od prioriteta, nastavljena je danas vakcinacijom tridesetak zaposlenih iz ATP-a, RTV Pančevo i JKP „Mladost“. U okviru Gradske uprave i javnih gradskih preduzeća 600 radnika se prijavilo za vakcinisanje.