Vesti

 

Osmi dan štrajka radnika "Petroremonta"

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Zbog odsutnosti vlasnika „Petroremonta“ pregovori sa štrajkačima nisu počeli iako je danas počela druga sedmica nastojanja da se ispune štrajkački zahtevi.
 

Bezbolno širenje delatnosti

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Direktori 8 seoskih javnih komunalnih preduzeća na vreme su shvatili da od moljakanja zbog nedostatka novca nema vajde, pa su okrenuli list. Bez obzira na čitav niz ograničenja, od zabrane novog zapošljavanja do strogo kontrolisanih cena usluga, u izgledu je delimično proširenje delatnosti, odnosno pokušaj da se dodatnim poslovima zaradi po koji dinar više.
   

Portal za osnovce Doma omladine

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Dom omladine danas je predstavio svoj internet magazin pod nazivom "Omladinko". Cilj ovog sajta je da poveže sve škole i da, decu i mlade, usmeri na edukativne i zabavne sadržaje.

   

Nova 4 vozila za Hitnu pomoć

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Pančevačka služba Hitne pomoći dobila je 4 nova vozila, 3 iz donacije Evropske unije a 1 vozilo je kupljeno sredstvima gradskog budžeta. Član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Novica Đorđević, izjavio je za TV Pančevo da Grad planira da svake godine Hitnoj pomoći obezbedi po jedno novo vozilo.
   

Voda skuplja za 6 dinara po metru kubnom

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Od 1. januara, cena vode po metru kubnom veća je za 6 dinara, dok su otpadne vode poskupele za 4 dinara, kazao je za Televiziju Pančevo direktor Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Aleksandar Radulović. Računi sa novom cenom za vodu građanima će početi da stižu tek od marta meseca.
   

Servisne informacije za 25. januar

Sunce je jutros izašlo u 07.02 h, a zaći će u 16.39 h.
   

Poternica za krijumčarima kokaina

BEOGRAD, 24. januar 2010. (Fonet) - Nacionalni Biro iz Beograda raspisao je crvenu poternicu za Duškom Šarićem i Goranom Sokovićem, zbog sumnje da su organizovali šverc preko 2 tone kokaina iz Latinske Amerike u Evropu.
   

Seminar za prosvetare

PANČEVO, 23. januar 2010. (TV Pančevo) - Početkom ove školske godine usvojen je novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja. On je doneo i brojne izmene u radu sa učenicima, ali prosvetni radnici nisu bili u mogućnosti da se na vreme pripreme za njegovu primenu. Jedan od načina da se zaposleni u školama brzo i efikasno edukuju o primeni novog zakona jesu i akreditovani seminari. Jedan od njih je održan u Osnovnoj školi „Miroslav Mika Antić“.

   

KK "Tamiš" pobedio lidera

PANČEVO, 23. januar 2010. (TV Pančevo) - U derbiju 18. kola Košarkaške lige Srbije "Tamiš Petrohemija" savladao je ekipu čačanskog "Borca" rezultatom 84:64, a po četvrtinama 16:18, 30:17, 22:23, 16:6. Ovom šestom uzastopnom pobedom za redom pančevački košarkaši su uplovili u borbu za sam vrh, odnosno plasman u Super ligu.