Vesti

 

Svinjokolj se ne isplati

PANČEVO, 10. decembar 2017. (TV Pančevo) – Iz godine u godinu, sve je manje svinja u kočinama u pančevačkim selima. Manje je i svinjokolja, koji je bio neizbežan folklor sela do pre tri decenije. Sada je u selima po stotinu svinja, a nekada ih je bilo na hiljade. Pa, još uvek ima svinjokolja.

 

Tri hiljade novih sadnica

PANČEVO, 10. decembar 2017. (TV Pančevo) – Do proleća će JKP „Zelenilo“ na javnim površinama posaditi više od 3000 sadnica raznog drveća. Prema najavama, najviše novih sadnica biće posađeno u Topoli, gde se nalazi vetrozaštitini pojas, Narodnoj bašti, Parku prijateljstva, a biće obnovljeni i drvoredi koji su prethodnih godina oštećeni ili su se osušili zbog vremenskih prilika.

   

Pametne radionice za mlade biznismene

PANČEVO, 10. decembar 2017. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru održane su Pametne radionice, na kojima su učestvovali mladi od 18 do 30 godina, koji žele da započnu sopstveni biznis. Organizator je udruženje Smart Up, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Pančeva.

   

"Slaninijada" u februaru. "Novi-stari" organizatori, nova ponuda, novi programi, budući "brend" Srbije!

PANČEVO, 10. decembar 2017. (TV Pančevo) – Posle više od tri decenije, osnivači "Slaninijade" vratili su se u organizaciju ove manifestacije. To je veoma dobro, jer ono što je sigurno, jeste da će "Slaninijada" dogodine izgledati mnogo bolje nego prethodnih godina. Jedan od razloga za ovakvu činjenicu jeste i povratak osnivača Milovana Ćirovskog, tehničkog direktora Kulturnog centra Srbije u Parizu, koji je "začetnik ove manifestacije", u njenu organizaciju. Takođe, "Slaninijada" ima i novog direktora, mladog, obrazovanog, pre svega entuzijastu i Kačarevca, koji će uz Ćirovskog "Slaninijadu" ne samo vratiti na mapu najbolje turističke manifestacije na lokalu, već i šire...

   

Tri škole na pokrajinskom konkursu

PANČEVO, 10. decembar 2017. (TV Pančevo) – Grad će na konkursu Pokrajine koji za cilj ima sufinasiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva konkurisati sa tri projekta. Idejnim projektom za uvođenje informaciono–komunikacione infrastrukture u Poljoprivrednoj školi, Idejnim projektom sistema video-nadzora u Medicinskoj školi i Glavnim projektom video-nadzora zgrade Ekonomsko-trgovinske škole.

   

"Lavice" preokretom pobegle sa začelja Superlige

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Ženski odbojkaški klub „Dinamo“ pobedio je posle preokreta „Srem“ iz Sremske Mitrovice u derbiju začelja Superlige sa 3:2. Ovom pobedom „Lavice“ su se pomakle sa poslednjeg mesta na tabeli.

   

Akcija podela sadnica voća i vinove loze

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Udruženje vinogradara i voćara "Grozd" iz Jabuke i gradska uprava već tri godine sprovode odličnu akciju podelu sadnica voća i vinove loze članovima. Ovu akciju finansira Grad, a "Grozd" vodi brigu o njenoj realizaciji nan terenu. Rezultat je to što su voćari i vinogradari bogatiji poslednje tri godine za 5.000 sadnica.

   

Novogodišnji koncert u Apolu

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradski Hor Beograda održao je novogodišnji koncert u dvorani "Apolo". Hor je mešovito pevačko društvo koje neguje više vrsta umetničke i alternativne muzike. Pančevci su imali prilike da uživaju u popularnoj, tradicionalnoj i duhovnoj muzici.

   

Svoje zdravlje proverilo 102 stanovnika Strelišta

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Veliki broj stanovnika Strelišta imalo je mogućnost da proveri danas svoje zdravlje i uradi osnovne laboratorijske analize, zahvaljujući još jednoj akciji preventivnih prelgeda, koje su organizovali Dom zdravlja i Mesna zajednica Strelište. Svoje zdravlje danas je proverilo 102 stanovnika ovog dela grada.