Vesti

 

Vučić: Sve više novca od turizma ostaje u Srbiji

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – Srbija je prošle godine od turizma zaradila milijardu i 42 miliona evra, izjavio premijer Aleksandar Vučić. Cilj je da od turizma kroz pet godina uzimamo dve milijarde evra godišnje, rekao je Vučić na otvaranju Sajma turizma u Beogradu. On je naveo je i da je prosečan rast turizma u svetu četiri odsto godišnje, u Evropi dva odsto, a u Srbiji – 13 odsto.

 

"Dinamo" i "Mačva" u prijateljskom meču

PANČEVO, 23. februar 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je odigrana prijateljska fudbalska utakmica između "Dinama" i "Mačve" iz Šapca. Pobeda u kvalitetnom meču, rezultatom 4:2 pripala je gostima iz Šapca. Domaći fudbaleri se spremaju za nastavak prvenstva i očekuju da će spremno dočekati prolećni deo prvenstva u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi.

   

Vakcinacije protiv svinjske kuge

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Protekle godine postignuti su određeni koraci u poboljšanju stanja u svinjarstvu. Subvencije su za 670 miliona dinara bile veće nego 2015. godine. Razmišlja se o ukidanju vakcinacije na svinjsku kugu, čime bi se otvorila vrata za izvoz svinja i svinjskog mesa u Evropsku uniju.

   

Pripreme za nastavak drugog dela sezone

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) - Rukometaši „Jabuke“ treniraju i pripremaju se za nastavak drugog dela sezone u Prvoj ligi Srbije. Poslednju kontrolnu utakmicu igraju sa ekipom „Sinđelića“, a prvu utakmicu nastavka prvenstva igraju 4.marta, sa ekipom „Hercegovine“ iz Sečnja.

   

Lazar Rokvud i Džon Sevidž u Pančevu

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnik Saša Pavlov i gradski većnik za kulturu Nemanja Rotar ugostili ekipu filma “Povratak”, Lazara Rokvuda, Džona Sevidža, Vesnu Stanojević, reditelja Predrag Jakšića. Pre premijere filma glumci su se predstavili i pančevačkoj publici u Kulturnom centru.

   

Tri nove mape na Sajmu turizma

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) –Turistička organizacija Pančeva predstaviće se na Sajmu turizmu koji se od sutra održava u Beogradu. Na ovoj međunarodnoj ponudi turističkih potencijala Pančevo ima šta da ponudi. Danas su predstavnici Turističke organizacije predstavili novinarima tri nove mape, koje će pokazati posetiocima Sajma i Pančevcima.

   

Martin Pišpecki - prvi direktor Mikine škole

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Martin Pišpecki je bio prvi direktor u Mikinoj školi i na tom mestu proveo 20 godina. Pre toga predavao je fizičko vaspitanje i voleo je decu i rad sa njima. On smatra da je za rukovođenje obrazovnom ustanovom potrebno iskustvo od bar 20 godina u prosveti.

   

Preventivni pregledi i u ambulanti "Donji grad"

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je akciju preventivnih pregleda u ambulanti Donji grad. Pored osnovnih laboratorijskih analiza skoro 40 sugrađana uradilo skrining pregled na karcinom debelog creva.

   

Predstavnici rumunskog Parlamenta posetili Vršac

PANČEVO, 22. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović primila je predstavnike rumunskog Parlamenta, kao i predsednika komisije koji vodi računa o Rumunima van matice Konstantina Kodreanua. Oni su na sastanku razgovarali o položaju ove nacionalnosti u Vršcu, kao i o kulturnoj i turističkoj saradnji.