Vesti

 

Dozvoljeno čuvanje više ljubimaca, ako za to postoje uslovi

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) - Ustavni sud Srbije proglasio je nezakonitom odluku gradskih vlasti u Pančevu, prema kojoj je zabranjeno držanje više od dva psa ili mačke u domovima. Ustavni sud je kao neosnovne ocenio tvrdnje da je ograničenjem broja životinja koje se mogu držati na teritoriji grada Pančeva, povređeno pravo na imovinu, jer se pravo svojine može ograničiti samo zakonom. Tako je Ustavni sud dao za pravo Pančevcima koji se bore za prava kućnih ljubimaca i njihovim organizacijama.

 

Rukomet, odbojka i fudbal za vikend

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – Ovog vikenda u Pančevu igraće rukometaši „Dinama“, odbojkaši „Borca“ i fudbaleri „Železničara“. Sezonu počinju i „Pantersi“ u Prvoj ligi Saveza američkog fudbala Srbije.

   

Dodeljeni sertifikati za gerontodomaćice

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) - U prostorijama Nacionalne službe za zapošljavanje u Pančevu, svečano su dodeljeni sertifikati polaznicima obuka za gerontodomaćice i osnovne informatičke obuke po ECDL standardu. Kurs za gerontodomaćicu je uspešno završilo 10 osoba a za osnovnu informatičku obuku 20 osoba. Obuke finansira Evropska unija kroz Projekat „EU pomoć teže zapošljivim grupama" za koje je, na nivu Srbije izdvojeno 6,5 miliona evra.

   

Sećanje na stradale Pančevce

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – U znak sećanja na stradale Pančevce u ratovima 90-tih i bombardovanju 99-te Udruženja boraca i ratnih vojnih invalida položili cveće na spomen obeležje u gradskom parku.

   

18 godina od ekološke katastrofe u Pančevu

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – Pančevo i Pančevci imaju, nažalost, mnogo toga da se sećaju iz 78 dana bombardovanja. Mnogi nisu verovlai da je to moguće čak ni tog 24. marta, pre 18 godina. Nismo mogli ni slutiti da nas čeka pravi ekogenocid, kada je Pančevo u pitanju.

   

Vučića u Beogradu podržalo više od 45.000 pristalica

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – Na mitingu Srpske napredne stranke u beogradskoj Areni bilo je više od 45.000 pristalica. Na skupu su pored premijera Aleksandra Vučića govorili, predsednik Srbije i osnivač SNS Tomislav Nikolić, bivši kancelar Nemačke Gerhard Šreder, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, kao i lider SPS-a i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Okupljenima se obratio i potpredsednik Državne Dume Ruske Federacije Petar Tolstoj i glumac Lazar Ristovski.

   

Vučić:Nikada više nećemo stradati kao 1999.

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija ostala nepokorena i danas i kliče slobodi i postaje sve jača i više nikada neće stradati na načicn kao što je stradala 1999. godine.

   

Pančevo bez zagađenja od Petrohemije

PANČEVO, 24. mart 2017. (TV Pančevo) –Jutros oko 6 sati i 20 minuta deo stanovnika Pančeva probudio je prasak .Prema informacijama Službe za obaveštavanje u Petrohemiji u pogonu PENG došlo do iskakanja jednog od ventila što je dovelo do prasaka.

   

Rakete - muzejski eksponati

PANČEVO, 23. mart 2017. (TV Pančevo) – U okviru obeležavanja Dana sećanja na stradale tokom agresije NATO na SRJ 1999. godine, danas je kod Vojnog muzeja u Beogradu, na Kalemegdanu, postavljen raketni sistem S-125 Neva kojim je pre 18 godina oboren američki bombarder "stelt tehnologije" F-117.