Vesti

 

Počinju radovi na pruzi Beograd - Budimpešta

PANČEVO, 22. januar 2017. (TV Pančevo) – Razgovori premijera Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga u Davosu uskoro bi trebalo da donesu prve rezultate koji će se ogledati u početku najavljenje gradnje brze pruge između Beograda i Budimpešte. Radovi će biti izvođeni u tri faze, a prva deonica koja će biti obnovljena i za koju je pripremljena dokumentacija je između Stare Pazove i Novog Sada.

 

"Borac" ubedljiv protiv "Kosovske Mitrovice"

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) –Poslednja utakmica prvog dela prvenstva Prve lige Srbije odigrana je u Hali sportova na Strelištu između odbojkaša „Borca“ i „Kosovske Mitrovice“. Starčevci su odlično otvorili utakmicu i zasluženo pobedili maksimalnim rezultatom.

   

Poraz odbojkašica "Dinama" od ekipe "Jedinstva"

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Odbojkašice „Dinama“ poražene su u 12.kolu Super lige Srbije na domaćem terenu od lidera prvenstva, ekipe „Jedinstva“ iz Stare Pazove, rezultatom 3:0. Pančevke su i dalje na šestom mestu na tabeli sa 20 bodova.

   

Skat: Ostajem u Beogradu

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat izjavio je danas da, posle stupanja na dužnost novog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, ne očekuje velike promene u spoljnoj politici SAD prema Balkanu. Ni u njegovoj diplomatskoj službi u Srbiji, Skat ne očekuje opromene, već da ostane do kraja mandata u Beogradu. Prema njegovim rečima, mandat ambasadora SAD traje tri godine, on je odslužio jednu i očekuje da će u Srbiji raditi još dve.

   

Stomačni virus još uvek muči Pančevce

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – U Zdravstvenoj stanici „Centar“ smanjen je broj pacijenata koji pomoć lekara traže zbog simptoma gripa. Međutim, zbog stomačnog virusa i preloma, u čekaonicama i dalje ima gužvi.

   

"Bank of China" stigla u Srbiju

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Dolaskom "Bank of China" očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje železare u Smederevu, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

   

Profesor muzičke kulture u penziji

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Tomislav Denić, profesor muzičke kulture u penziji sa setom se seća minulih dana u prosveti. Kaže da je reč direktora bila zakon, a da su se nastavnici međusobno više družili nego sada. Poslati učenika kod pedagoda bila je najveće kazna za njih.

   

"Zbrinjavanje" dobija novi izgled

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Glavni paviljon Doma za lica sa oštećenim vidom “Zbrinjavanje” uskoro će dobiti novi izgled. U toku su radovi na njegovoj rekonstrukciji, posle čega će uslovi za korisnike biti mnogo bolji, jer će biti olakšano njihovo kretanje i snalaženje u samom paviljonu. U domu je trenutno 120 korisnika što znači da je pun kapacitet, prvi put od 1998. godine.

   

ATP vraća polaske za Opovo

PANČEVO, 21. januar 2017. (TV Pančevo) – Od prvog februara ATP Pančevo će vratiti dva polaska na relaciji Pančevo – Opovo. Reč je polasku u 14 i 30 , koji će saobraćati svakog dana i u 17 časova koji će ići samo radnim danima. Sporazumom koji je potpisan izmedju opštine Opovo i ATP-a 19.januara, predviđeno je da ovaj red vožnje važi do kraja godine.