Vesti

 

Staklara ima šansu na tržištu

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju ponovo je produžila rok za dostavljanje tenderskih ponuda za privatizaciju Staklare, ovoga puta do 26. februara. Razlog za još jedno produženje roka Agencija za privatizaciju nije saopštila Staklarcima, ali kako je za televiziju Pančevo izjavio direktor Industrije Stakla Pančevo, Emanuel Lupulesku, zainteresovanih za kupovinu ima.

 

Servisne informacije za 29. januar

Sunce je jutros izašlo u 06.58 h, a zaći će u 16.44 h.
   

Struja skuplja od 1. marta

BEOGRAD, 28. januar 2010. (FoNet) - Vlada Srbije odlučila je danas, na predlog Elektroprivrede Srbije (EPS), da struja od 1. marta poskupi za 10 odsto, izjavio je ministar rudarstva i energetike Srbije Petar Škundrić.

   

Marketing strategija razvoja turizma

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu Erne Varnju posetio je juče Pančevo. On je predstavio "Marketing strategiju razvoja turizma Vojvodine". Ovo je veoma značajan dokument za Pančevo, jer daje smernice kako da turistički potencijal našeg grada iskoristimo na pravi način.

   

Gradska vlast u petak sa radnicima Petroremonta

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Tokom prepodneva vođen je trojni sastanak u "Petroremontu", između članova štrajkačkog odbora, poslovodstva i lokalne samouprave. Dogovoreno je da se, zajedničkim dopisom, zatraži od poreske uprave u Novom Sadu deblokada računa "Petroremonta", koja iznosi oko 11 miliona dinara. Čelnici gradske vlasti trebalo bi da prime radnike "Petroremonta" na razgovor, sutra, u petak 29. januara u zgradi Skupštine grada.

   

Pančevo ima šta da ponudi turistima

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Pančevo je grad sa brojnim turističkim potencijalima. Nalazi se na 2 reke, u blizini Beograda, staro je preko 850 godina i ima dosta starih građevina. Sve su ovo „pančevački detalji“, kojima, prema rečima predstavnika 2 pančevačke organizacije koje se bave realizacijom turističkih programa, treba posvetiti pažnju.

   

Pomoć najugroženijim romskim porodicama

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - U toku je popisivanje romske populacije kako bi se došlo do konkretnih podataka o složenosti problema i kasnije svojevrsne socijalne karte sa listom prioriteta. Mnogi od njih trenutno nemaju ni najosnovnije lične dokumente, i teško ostvaruju i najminimalnija prava iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.

   

Razvoj biomase u Vojvodini

PANČEVO, 28. januar 2010. (TV Pančevo) - Pokrajinski organi vlasti, lokalna samouprava, komorski sistem i proizviđači žele da afirmišu ideju da se na berzi pojave svi koji su zainteresovani za razvoj tržišta biomase u Vojvodini, istaknuto je na radnom sastanku održanom u Regionalnoj privrednoj komori u Pančevu. Trenutno je učešće obnovljivih izvora u ukupnom energetskom bilansu Pokrajine oko 2 odsto.

   

Najniža vrednost dinara od 2002. godine

BEOGRAD, 28. januar 2010. (FoNet) - Iako je zvanični kurs dinara 98,05 za evro, neke banke su evropsku valutu prodavale i za više od sto dinara, javljaju mediji.