Vesti

 

Umrla Herta Has, jedna od Titovih žena

BEOGRAD, 09. mart 2010. (FoNet) - Bivša žena Josipa Broza Tita, Herta Has, umrla je 5. marta u Beogradu u 96. godini i, po sopstvenoj želji, sahranjena je u krugu porodice.

 

Cvetković: "Kupovna moć nije pala"

KOPAONIK, 09. mart 2010. (FoNet) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas, otvarajući Biznis forum na Kopaoniku, da je Srbija u 2009. godini imala pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) manji od tri odsto, iako su prve prognoze pokazivale da će pad BDP biti čak 4,5 odsto.

   

Izložba aranžmana cveća Poljoprivredne škole

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Učenici 2. i 3. razreda srednje Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ izložili su cvente aranžmane povodom 8. marta. Izložba nije bila prodajna, ali možda će već na sledećoj, koja će biti priređena za Uskrs, Pančevci moći i da kupe lepe bukete koje prave srednjoškolci.

   

Frizure za stanare Gerontološkog centra

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Maturanti Tehničke škole „23. maj“, povodom 8. marta, Dana žena, besplatno su frizirali stanare Gerontološkog centra. Muški frizeri brijali su muškarce, ženski su nepokretne dame ulepšavali i po sobama, dok su svi koji su to želeli dobili i kompletan tretman u frizerskom salonu Gerontološkog centra.

   

NP "Maja Gojković" delila ruže sugrađankama

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Pod sloganom „Jake žene – jaka Srbija“ aktivisti Gradske organizacije Narodne partije "Maja Gojković" delili su Pančevkama ruže. "Sasvim namerno baš za 8. mart", kako su kazali, jer u osnovi delovanja te relativno mlade političke partije je savremen žena.

   

Šuša i Grba izašli iz Nove Srbije

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - MIlanko Andrejić će biti jedini kandidat Gradskog odbora Nove Srbije na Skupštini ove stranke u Pančevu koja treba da se održi u ponedeljak, 15. marta.

   

"Eko taksa" više ne sme da se troši za plate

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Lokalna samouprava čeka odobrenje Vlade Srbije o izmenama odluke o ekološkoj taksi na nivou Pančeva. Prema predloženim izmenama, grad će naplaćivati taksu od svih preduzeća sa teritorije Pančeva, a ne samo zagađivača. Nadležni za zaštitu životne sredine u Gradskom veću, Vladimir Delja obećava i da novac od „eko takse“ više ne sme da se troši na plate u pojedinim javnim preduzećima.

   

Karanfili i kraće radno vreme za 8. mart

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Međunarodni Dan žena, 8. mart, u Srbiji se najviše prepoznavao po uličnim prodavcima sa cvetnim aranžamanima, drangulijama i sitnim „džidža bidžama“. Zaposlene žene u Pančevu dobile su poklone, i to uglavnom vaučere od sindikata, dok su direktori žene u kolektivima častili ranijim izlaskom sa posla.

   

Šut u Tamišu?

PANČEVO, 08. mart 2010. (TV Pančevo) - Članovi Udruženja sportskih ribolovaca „Marko Kulić“, prijavili su inspekcijskim službama, da su danas prepodne, nepoznata lica, obavljajući radove na mostu preko Tamiša, bacali šut u reku. Inspekcija je utvrdila da su radnici Vojvodinaputa, krpili rupe na mostu, ali da su šut, odlagali na pešačku stazu. Inspekcija, ipak, nije isključila mogućnost da je „nešto šuta slučajno“ završilo u Tamišu.