Vesti

 

Jelena Janković u trećem kolu

DUBAI, 16. februar 2010. (FoNet) - Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u treće kolo WTA turnira u Dubaiju, pošto je pobedila Francuskinju Aravan Rezai sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 7:5.

 

Šaper na čelu Filharmonije

BEOGRAD, 16. februar 2010. (FoNet) - Vlada Srbije imenovala je reditelja Srđana Šapera za predsednika Upravnog odbora Beogradske filharmonije, objavljeno je danas na sajtu Vlade.

   

Servisne informacije za 16. februar

PUTEVI: Kamioni Zimske službe "Vojvodinaputa" čiste sneg na svim putnim pravcima u gradu. Na snazi je treći stepen dežurstva. Svi putevi su prohodni, ali iz Zimske službe upozoravaju da na pojedinim putnim mestima ima snega i leda i da je zato neophodna dodatna opreznost vozača.

   

Tribina o upisu manjina u Ivanovu

IVANOVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Za pripadnike nacionalnih manjina iz Ivanova održana je tribina sa namerom da se što masovnije odazovu upisu u posebni birački spisak, kao i da im se objasne nejasnoće u vezi sa upisom.

   

Klub srpsko-jermenskog prijateljstva

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV pančevo) - Udruženja građana "Klub srpsko-jermenskog prijateljstva" predstavljeno je u maloj sali Gradske uprave. Predsednik i pravni zastupnici ovog udruženja pojasnili su ciljeve i aktivnosti Kluba.

   

Ratari čekaju lepo vreme

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Poljoprivrednici Južnog Banata će, kada im vreme dozvoli, izaći u njive da obave pripremne radove za novu sezonu. Južnobanatski paori nameravaju da ostvare dobre prinose. Uslov za to jeste da sve potrebne radove obave na vreme.

   

Otrovne flašice i kod nas

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo ) - Gotovo svakoga dana otkrivaju se nove otrovne supstance koje mogu da ugroze naše zdravlje. Prema istraživanju američkog Nacionalnog instituta za zdravlje hemikalija, bisfenol A je visoko toksična materija. Ova supstanca se koristi za proizvodnju čvrste plastike a nalazi se i u flašicama za bebe, koje se prodaju i na našem tržištu.

   

Obeleženo Sretenje

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Srpska pravoslavna crkva i vernici slave 15. februar kao Sretenje Gospodnje, uspomenu na dan kada je Bogorodica prvi put uvela u hram novorođenog Hrista da ga posveti Bogu. Srpska pravoslavna crkva je ove godine obeležila Sretenje 14. februara.

   

Venci za pale borce

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Predsednik Skupštine grada Tigran Kiš i delegacija Vojske Srbije, koju je predvodio komandant 2. centra za obuku Vojske Srbije potpukovnik Steva Radojničkić, položila je vence na spomeniku oslobodiocima Pančeva u Prvom i Drugom Svetskom ratu na starom Pravoslavnom groblju, povodom Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske.