Vesti

 

Servisne informacije za 2. mart

Sunce je jutros izašlo u 06.11 h a zaći će u 17.29 h.

 

Godišnji skup antropozofista

PANČEVO, 01. mart 2010. (TV Pančevo)- U Gradskoj biblioteci večeras je održan redovni skup antropozofista. Bila je to prilika da se rezimiraju napori stručnjaka u prethodnom periodu ali i da se, na osnovu iskustava, planiraju projekti u narednoj.

   

Pančevo u Dunavskoj strategiji

PANČEVO, 01. mart 2010. (TV Pančevo) - Delegacija gradske vlasti prisustvovala je prošle nedelje konferenciji o Dunavskoj strategiji, koja je održanau Budimpešti. Pančevo će naredne nedelje biti domaćin novog sastanka, kako bi bila usvojena strategija za Dunavsku regiju.

   

"Poplave" na Kotežu II, Misi i Karauli

PANČEVO, 01. mart 2010. (TV Pančevo) - Zbog visokog nivoa podzemnih i površinskih voda, pojavili su se problemi u naselju Misa, Karaula i Kotež II. Problemi traju već nekoliko godina, a naši sugrađani se pitaju ko je za to odgovoran. Oni kažu da privremeno rešenje ne postoji, a dok se nadležni ne dogovore ko treba problem trajno da reši, neko može da ostane i bez krova nad glavom.

   

Izbori za novo rukovodstvo Nove Srbije

PANČEVO, 01. mart 2010. (TV Pančevo) - Izbori za novo rukovodstvo Nove Srbije u Pančevu biće održani 15.marta. Formirani su svi mesni odbori i očekuje se izbor delegata koji će imati pravo glasa na stranačkoj skupštini.

   

Sprečiti kardiovaskularne bolesti

BEOGRAD, 01. mart 2010. (FoNet) - Vlada Srbije je usvojila uredbu o Nacionalnom programu prevencije, lečenja i kontrole kardiovaskularnih bolesti, imajući u vidu činjenicu da su kardiovaskularne bolesti jedan od vodećih uzroka smrtnosti stanovništva u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

   

Ukinuti porez na mobilnu telefoniju

BEOGRAD, 01. mart 2010. (FoNet) - Unija poslodavaca Srbije (UPS) traži od Vlade da, u istom trenutku kada bude odobrila poskupljenje pretplate na fiksnu telefoniju, ukine taksu od 10 odsto na mobilnu telefoniju i tako rastereti privredu i građane ovog dodatnog nameta, saopštila je Unija.

   

Više dinara, veća stabilnost

BEOGRAD, 01. mart 2010. (FoNet) - Guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić ocenio je danas da više dinara u sistemu čini makroekonomsku stabilnost Srbije mnogo čvršćom.

   

Porast cena u februaru 0,7 odsto

BEOGRAD, 01. mart 2010. (FoNet) - Februarske cene na malo roba i usluga u Srbiji u proseku su više za 0,7 odsto u odnosu na januar, a u odnosu na februar mesec 2009. godine za 6,3 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.