Vesti

 

16 bendova na predstojećem Rok festu

PANČEVO, 15. avgust 2010. (TV Pančevo) - U subotu 14. avgusta održano je drugo veče u okviru kvalifikacija za Rok fest. Nakon prebrojavanja glasova, žiri je doneo odluku da duplo više bendova prođe nego što je prvobitno bilo planirano.

 

Takmičenje u kuvanju svinjskih papaka

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - U kafeu „Kvik“ na Misi održano je takmičenje u kuvanju svinjskih papaka. Povod za ovo gurmansko druženje bila je proslava 20 godina rada ovog kafea.

   

Mladi čistili kej

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - U okviru obeležavanja Dana mladih, Unija studenata Pančeva organizovala je akciju čišćenja keja uz pomoć organizacije „Veliki Mali“.

   

Javni razgovor o mladima i starima

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih, u Narodnoj bašti je održan javni govor. Tema je bila međugeneracijska solidarnost između mladih i starih, a u dijalogu su učestvovali predstavnici kako mladih tako i starijih Pančevaca.

   

Na Rok maratonu 20 pančevačkih bendova

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je održan rok maraton u letnjoj bašti Doma omladine. Nastupilo je oko 20 bendova iz Pančeva u okviru kvalifikacija za Rok festival koji će biti održan poslednjeg vikenda u avgustu.

   

Paprena cena paradajza

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - Paradajz na pančevačkim pijacama poskupeo je dvostruko. Prodavci navode da su bili prinuđeni da podignu cenu zbog smanjenog roda, skupe proizvodnje, transporta i drugih razloga.

   

Preti nestašica nitroglicerina

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - Zbog štrajka „Srboleka“, jedinog proizvođača nitroglicerina u zemlji, već se oseća nestašica ovog leka. U pančevačkim privatnim apotekama nitroglicerina ima u tabletama, a u Apotekarskoj ustanovi u ponudi je isti lek u spreju.

   

LDP prikupio preko 1000 potpisa za kafane

PANČEVO, 13. avgust 2010. (TV Pančevo) - Pančevačka Direkcija za izgradnju izdaje oko 20 lokala u gradu, među kojima se nalaze i 3 lokala koji su radili u sklopu ugostiteljskog društva „Sloboda“. Ponuđeni su objekti „Kasina“, „Evropa“ i bife „Sport“. Gradski odbor Liberalno-demokratske partije prikupio je više od hiljadu potpisa građana koji žele da se namena ova 3 objekta sačuva, jer je to deo gradske tradicije.

   

Starčevcima prečistač otpadnih voda u oktobru

PANČEVO, 13. avgust 2010. (TV Pančevo) - Posle kraćeg zastoja zbog visokog nivoa podzemnih voda, nastavljeni su radovi na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Starčevu. Prema prvim procenama radovi bi trebali da budu završeni u oktobru, kada će stići i prvi priključci u starčevačke domove.