Vesti

 

Rukometaši Dinama spremni za novo prvenstvo

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - Rukometaši Dinama vredno se pripremaju za početak novog prvenstva u Superligi Srbije. U nešto izmenjenom sastavu treninge obavljaju u Narodnoj bašti u Pančevu.

 

LDP: Bolje preduzeće nego socijalna pomoć

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - Na konferenciji za novinare Gradskog odbora Liberalno demokratske partije kritikovana je odluka gradske vlasti o pružanju pomoći najugroženijim slojevima stanovništva u našem gradu.

   

U subotu uništavanje larvi komaraca

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - Biološko suzbijanje larvi komaraca na teritoriji Grada Pančeva biće obavljeno u subotu 21. avgusta, preparatom K-stop,

   

U nedelju elektorska Skupština Makedonaca

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - Makednonci u Pančevu, odnosno u Srbiji će u nedelju, 29. avgusta, po treći put na elektorskoj Skupštini pokušati da izaberu članove Saveta makedonske nacionalne manjine. Nova uredba koju je donelo nadležno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava predviđa povećanje broja elektora za 18, tako da na postojeća 52, sada ima 70 verifikovanih elektora, a za kvorum je potrebno 45. Upravo na nove elektore Ministarstvo računa da će biti u sali i da će u slučaju istog scenarija oni dati kvorum.

   

Pančevačko Bijenale posvećeno jednom umetniku

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - XIV Bijenale umetnosti u Pančevu će biti održano od 17. septembra do 18. oktobra. Ovoga puta biće predstavljen celokupna rad samo jednog umetnika. Reč je o svetski poznatom multimedijalnom umetniku Jožefu Nađu.

   

Direktor Jugoslovenskog rečnog brodarstva u pritvoru

BEOGRAD, 20. avgust 2010. (FoNet) - Generalni director Jugoslovenskog rečnog brodarstva Milan Mijailović (1948) i tehnički direktor Boško Maletin (1952) uhapšeni su zbog sumnje da su, bez saglasnosti Upravnog odbora (UO), dogovorili remont brodova i oštetili to akcionarsko društvo za 700 hiljada eura, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

   

Preživeti poskupljenja

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - U prvoj polovini avgusta skoro sve osnovne životne namirnice poskupele su pomalo. Ali kad se sve sabere na kasi, računi su veći nego što smo navikli, a plate i penzije ostaju zamrznute do daljnjeg. Standard građana sa prosečnim primanjima i dalje pada, a kada će se zaustaviti niko ne može pozdano da kaže.

   

Vašar u Margiti za Preobraženje

PANČEVO, 19. avgust 2010. (TV Pančevo) - U okviru obeležavanja slave Preobraženja koju slave stanovnici Gornjeg grada, članovi Konjičkog kluba „Pančevac“ organizovali su 14-tu fijakerijadu u našem gradu. U skladu s tradicijom u crkvi u Gornjem gradu upriličeni su sveta liturgija i rezanje slavskog kolača kao i tradicionalni vašar.

   

Pančevački trubači u Guči

PANČEVO, 19. avgust 2010. (TV Pančevo) - Trubački orkestar mladih iz Pančeva učestvovao je sinoć na takmičenju u Guči. TV Pančevo je ispratila ovaj događaj, kao i celokupnu atmosferu u Guči koja je sinoć kulminirala na koncertu Gorana Bregovića.