Vesti

 

Jelena Dukić kadetska prvakinja Srbije u džudou

PANČEVO, 20. februar 2010. (TV Pančevo) - Džudistkinja pančevačkog "Dinama" Jelena Dukić postala je prvakinja države. Ona je danas na kadetskom prvenstvu Srbije

 

Krenuo mirovni karavan protiv fašizma

PANČEVO, 20. februar 2010. (TV Pančevo) – Građanska akcija Pančevo i Nevladina organizacija “Pogon” iz Sremskih Karlovaca organizovali su tribinu pod nazivom “Glasno” čiji je osnovni cilj promovisanje mira, antifašizma i antimilitarizma.

   

Jezik i identitet

PANČEVO, 20. februar 2010. (TV Pančevo) – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika u ogranizaciji nevladine organizacije In Medias Res i Gradske biblioteke održana je tribina pod nazivom “Jezik i identitet”. Na tribini su govorili prof. dr Julijan Tamaš, prof. dr Dragoljub Živković, prof. dr Mirča Maran i Svetlana Nikolin.

   

Bez puta i uličnog osvetljenja

PANČEVO, 20. februar 2010. (TV Pančevo) - U ulici Joakima Vujića, između Strelišta i Vojlovice, stanari do svojih kuća stižu zemljanim putem. Kada padnu kiše i snegovi, noge upadaju do kolena u blato. Kada padne mrak, još je gore.

   

Postavljene čelične ploče na nadvožnjak

PANČEVO, 20. februar 2010. (TV Pančevo) - Na nadvožnjak su postavljene čelične ploče, koje trebaju da obezbede što bezbedniji prelazak autobusa i automobila. Ploče će ostati na tom mestu sve dok ne započnu radovi na popravci nadvožnjaka. Na snazi ostaje i zabrana kretanja preko nadvožnjaka za vozila čije je nosivost preko 7 i po tona i ograničenje brzine od 20 kilometara na sat.

   

Servisne informacije za 20. februar

Sunce je jutros izašlo u 06.28 h, a zaći će u 17.15 h.

   

Večeras otvoren 38. FEST

BEOGRAD, 19. februar 2010. (FoNet) - Glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardžić večeras je, u velikoj sali Sava centra, svečano proglasio otvorenim 38. beogradski filmski festival FEST, koji se održava pod sloganom "Ohrabruje".

   

Nova hapšenja policije

BEOGRAD, 19. februar 2010. (FoNet) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da su pripadnici MUP i Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Poreskom upravom i Višim tužilaštvom u Beogradu, u akciji protiv finansijskog kriminala i protiv pranja novca, uhapsili 50 ljudi, od kojih je 3 već na izdržavanju kazne.

   

Podeljeni higijenski paketići školama

PANČEVO, 19. februar 2010. (TV Pančevo) - Lokalna samouprava obezbedila je higijenske pakete za svih 29 pančevačkih osnovnih i srednjih škola koje će podmiriti njihove mesečne potrebe. Paketi su uručeni prosvetnim radnicima na poslednjem sastanku Komisije za borbu protiv novog gripa koji je danas održan u „Tehničkoj školi“.