Vesti

 

Uz folklor i narodne pesme

PANČEVO, 31. maj 2010. (TV Pančevo) - U kulturnom centru održano je završno veče drugog festivala dečjih folklornih ansambala, pod nazivom „Pančevo-grad igre“.

 

"Libertatea" proslavila 65 godina

PANČEVO, 30. maj 2010. (TV Pančevo) - Nedeljnik „Libertatea“ na rumunskom jeziku proslavio je 65 rođendan. Tim povodom održana je svečana sednica i kulturno umetnički program u prisustvu mnogih zvanica, čitalaca i publike.

   

Republičko tužilaštvo o Andrejiću

BEOGRAD, 29. maj 2010. (TV Pančevo) - Portparol Republičkog tužilaštva, Tomo Zorić je izjavio da je Više tužilaštvo u Pančevu Milanku Andrejiću odredilo pritvor u trajanju od 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke. Zorić je rekao i da je Tužilaštvo u Pančevu pokrenulo istragu protiv Andrejića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita.

   

Presečen lanac trgovine drogom

PANČEVO, 30. maj 2010. (TV Pančevo) - Pančevačka policija saopštila je da je u sinhronizovanoj akciji policije Prijepolja i Pančeva u Velikoj Župi (Prijepolje) juče uhapšen Dragan R. (1955.) iz Čačka, čime je presečena kanal ilegalne trgovine drogom.

   

Hemofarm pobedio Tamiš

PANČEVO, 30. maj 2010. (TV Pančevo) - Košarkaši Tamiš Petrohemije pretrpeli su večeras 10-ti poraz, ovoga puta od vršačkog Hemofarma, u okviru 12. kola Superlige, rezultatom 67:76.

   

Zelenije dvorište u vrtiću "Leptirić"

PANČEVO, 30. maj 2010. (TV Pančevo) - Vrtić “Leptirić” od danas ima sređeno dvorište i okolinu oko vrtića. Dvorište su uredili zaposleni u "Dečijoj radosti" i Alfa Bank iz Pančeva. Ovakva akcija danas se sprovodi u 20 vrtića širom Srbije.

   

Mladi autori i novi tokovi u "Rukopisima"

PANČEVO, 29. maj 2010. (TV Pančevo) - Knjiga pod nazivom „Rukopisi 33“ predstavljena je u Studiju 21. Oko 40 mladih umetnika sa prostora bivše Jugoslavije predstavili su svoje radove u ovom zborniku poezije i kratke proze.

   

Dozvola i za kabl preko njive?!

PANČEVO, 29. maj 2010. (TV Pančevo) - U Pančevačkoj „Elektrovojvodini“ očekuju da će tokom sledeće nedelje dobiti saglasnost „Puteva Srbije“ za postavljanjem trafostanice na Bavaništanskom putu. Ova saglasnost neće biti dovoljna da bi započeli radovi na niskonaponskoj mreži za stanovnike u ovom delu grada, jer je potrebno obezbediti i saglasnosti vlasnika parcela preko kojih će i kablovi prelaziti.

   

Pančevo - Grad igre

PANČEVO, 28. maj 2010. (TV Pančevo) - „Pančevo – Grad igre“, upravo to je naziv međunarodnog festivala dečijih folklornih ansanbala koji se po drugi put održava u našem gradu.