Vesti

 

Poskupelo gorivo

BEOGRAD, 13. januar 2010. (Beta, Tanjug) - Gorivo u Srbiji od danas je skuplje u proseku za 84 pare po litru, pri čemu su motorni benzini skuplji za 77 para, a dizel goriva za 91 paru po litru.

 

Pukotine na nadvožnjaku na Misi

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Žitelji Mesne zajednice "Mladost" zaslužuju veću brigu i veća izdvajanja iz gradskog budžeta nego što je to planirano za ovu godinu, smatraju u Gradskom odboru Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na konferenciji za novinare predstavnici ove stranke ukazali su na problem sa nadvožnjakom, koji je jedina pešačka veza ove mesne zajednice i centra grada.

   

Kompjuter za učenike Mašinske škole

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Školski centar "Ptuj" iz Slovenije poklonio je kompjutersku opremu pančevačkoj Mašinskoj školi.

Centar "Ptuj", koji obuhvata više srednjih škola u Sloveniji, sarađuje sa pančevačkom Mašinskom školom kroz razmenu učenika, nastavnih planova i programa a saradnju ostvaruje i kroz obrazovne projekte.

   

Misa i Kuderaljac i dalje pod vodom

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Članovi Udruženja građana za zaštitu Nadela ponovo su ukazali na problem, koji stanovnici naselja Misa 2 i Kudeljarskog nasipa, imaju zbog vode koja se pojavila nakon otapanja snega i višednevnih kiša.

   

Opada broj obolelih od novog gripa

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Prema podacima Zavoda za javno zdravlje i gradske Komisije za praćenje pandemije, broj obolelih od novog gripa je opao u prvim danima 2010. godine, saopšteno je na preventivnoj edukaciji đaka i nastavnika u OŠ "Stevica Jovanović".

   

Biotehnologija rešava problem otpadnih voda

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - U Gradskoj upravi održana je prezentacija više projekata pod zajedničkim nazivom „Primena biotehnologije u zaštiti životne sredine“. Ove tehnologije predstavio je dr Imre Paščik, dugogodišnji naučni istraživač Bajera iz Leverkuzena u Nemačkoj.

   

Strogi kriterijumi za "tuđu negu"

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Korisnici penzije i osiguranici, koji nisu u stanju da sami brinu o sebi, imaju prava da predaju zahtev za tuđu pomoć i negu. Trenutno u Srbiji negu i pomoć prima 72.000 penzionera i osiguranika.

   

Optuženi negirali pucnjavu

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Počelo suđenje petorici optuženih da su letos pucali po Pančevu. Četvorka koja se pojavila pred sudom, tvrdi da pucnjave nije ni bilo.

   

Srpska Nova, Mali Božić i Sv. Vasilije

PANČEVO, 13. januar 2010. (TV Pančevo) - Pravoslavni vernici koji vreme računaju po starom, julijanskom kalendaru, večeras dočekuju 1.januar nove godine, ali i dva velika praznika - Mali Božić i Svetog Vasilija Velikog.