Vesti

 

Fudbaleri "Borca" pobedili "Bačku Topolu"

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - Fudbaleri starčevačkog „Borca“ pobedili su u derbiju trećeg kola Vojvođanske lige ekipu „Bačke Topole“ rezultatom 3:2.

 

Drugo veče festivala "Etno kom"

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - Drugi dan festivala tradicionalne muzike „Etno com“ koji je održan u subotu počeo je predavanjem Zdravka Ranisavljevića na temu „Tamburaši u Vojvodini”. Nakon toga, predstavili su se bendovi Botoška tamburica, a zatim i „Prvi brak“ iz Sremske Mitrovice.

   

Izabran Nacionalni savet Makedonaca

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - Danas su održani treći, ponovljeni izbori za članove Makedonskog Nacionalnog saveta.

   

Vlada Milutinov višestruki pobednik "Paprikijade"

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - U Banatskom Brestovcu održana je osma po redu "Paprikijada" – smotra paprike, na kojoj su učestvovali proizvođači iz ovog sela.

   

Dvoje mrtvih u saobraćajnim nesrećama

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - U Pančevu su se u subotu, 28. avgusta, tokom noći dogodile 3 saobraćajne nesreće. Dve osobe su poginule, tri su teže, a dve lakše povređene.

   

U subotu se završavaju "Etno kom" i "Rock fest"

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - U subotu, 28. avgusta završavaju se dva festivala koja su počela u petak, 27. avgusta. To su VIII Festival tradicionlane muzike „Etnokom“ i XI Rock fest.

   

Prvi dan "Etno kom" festivala

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - Etnomuzikološkim predavanjem “Muzika za ovce, Tita i Miloševića: Fragmenti gajdaške tradicije u Vojvodini“ počeo je osmi festival tradicionalne muzike „Etno com“. Ovogodišnji festival kroz temu „Panonski muzički identiteti“ pokazuje bogatstvo i osobenosti muzike na ovim prostorima.

   

4 medalje za pančevačke veslače

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - Dvadeseta pančevačka veslačka regata održana je danas na tamiškom keju. Ovo takmičenje ujedno je bilo i treće kolo Omladinske Lige Srbije. Učestvovali su takmičari u konkurenciji pionira i kadeta. Takmičari „Tamiša“ osvojili su ukupno 4 medalje.

   

Najskuplja zimnica do sada

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - Zbog izuzetno visokih cena povrća i voća ovogodišnje spremanje zimnice će biti najskuplje u poslednjih nekoliko godina. Mnoge pančevačke domaćice kažu da ove godine neće spremati zimnicu jer im se ne isplati.