Vesti

 

Odluka o nadoknadi časova do kraja meseca

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Vakcinacija školske dece protiv virusa novog gripa biće završena do kraja januara, ali neće biti obavezna,

 

Najava štrajka u Telekomu

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Nakon što su Vlada i rukovodstvo Elektroprivreda Srbije odobrili povećanje plata u TE Nikola Tesla, sindikat Telekoma preduzima finalne korake za štrajk.

   

NBS je morala brže da reaguje

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić ocenio je danas da je Narodna banka Srbije "lako mogla da predvidi promene na deviznom tržištu, i

   

Počinje nastava u Poljoprivrednoj školi

Djaci poljoprivredne škole „Josif Pančić“ u ponedeljak kreću u školu. Zbog sanacije objekata u kojima djaci imaju nastavu, raspust im je produžen za pet radnih dana. Renovirana su tri objekta, a u planu je da se ove godine i ostali objekti rekonstruišu.

   

15-oro ljudi preživelo požar

Porodica Muadžer sa devetoro dece iz Pančeva, preživela je pravu dramu u noći izmedju 13. i 14. januara. Oko dva sata iza ponoći najstariji član porodice, Mujo Muadžer, osetio je dim, a zatim ugledao ogroman plamen

   

Generalni štrajk "Petroremonta"

Radnici „Petroremonta" u ponedeljak, 18.januara, stupaju u generalni štrajk.

   

Dan vozača - 15. januar

Danas se u Srbiji obeležava Dan vozača i automehaničara. U Pančevu je ovaj dan obeležen takmičenjem u poznavanju pravila u saobraćaju.

   

Dodeljena Ninova nagrada

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Dobitnica Ninove nagrade za najbolji roman u 2009. godini je Grozdana Olujić za delo "Glasovi u vetru", saopštio je danas predsednik žirija za dodelu nagrade Milan Vlajčić.

   

Rešenje problema poplava

Intervencijom nadležnih službi i gradske vlasti biće rešeni problemi sa poplavama u Jabuci i Starčevu. Radovi u Jabuci na obodu ulice Nikole Tesle se privode kraju, dok Starčevci kopaju kanal u Utrinskoj ulici koji bi trebalo da pomogne pri smanjenju nivoa podzemnih voda.