Vesti

 

Manji rod pšenice

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - Loše vremenske prilike uticaće na rod pšenice ove godine. Ove godine žetva pšenice kasni. Stručnjaci predviđaju rod od tri i po tone žita po hektaru. Inače, u četiri južnobanatske opštine – Pančevu, Opovu, Kovačici i Alibunaru pšenica će se žnjeti sa više od 27 hiljada hektara.

 

Grom udario kuću u Vojlovici

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - U Srbiji godišnje od groma nastrada oko 30 ljudi. Srećom, grom koji je danas pogodio kuću Boška Gajana u Vojlovici pričinio je samo znatnu materijalnu štetu i šok ukućanima.

   

Dačić o Jabuci

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - U Višem sudu u Pančevu danas su saslušana dva svedoka zbog incidenata u Jabuci. Saslušanja se nastavljaju i narednih dana, saznaje TV Pančevo. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ekskluzivno za TV Pančevo da policija neće tolerisati krivična dela i širenje nacionalne mržnje u Jabuci.

   

Prskanje komaraca u utorak

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - U utorak 22. juna biće obavljeno suzbijanje larvi komaraca biološkim preparatom K-stop.

   

Modernizacija Rafinerije u Pančevu

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - Najviši državni zvaničnici i predstavnici kompanije NIS „Gazpromnjeft“ otvorili su radove na izgradnji kompleksa hidrokrekinga u pančevačkoj Rafineriji. Nakon završetka radova NIS će potpuno preći na proizvodnju motornih benzina i evrodizela 5 koji odgovaraju najvišim ekološkim standardima.

   

10 godina KUD-a "DAK" iz Novog Sela

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - Kulturno-umetničko društvo „DAK“ iz Banatskog Novog Sela obeležilo je 10 godina postojanja. Jubilej je proslavljen bogatim kulturnoumetničkim programom uz učešće folklornih grupa i duvačkih orkestara.

   

Na ispit iz matematike bez digitrona

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - Kvalifikacioni ispit iz srpskog jezika održan je u svim školama u Srbiji, a u utorak, 22. juna budući srednjoškolci će polagati testove iz matematike. Ispit je počeo u 10 časova, odmah pošto je ministar prosvete Žarko Obradović od 5 pripremljenih kombinacija izvukao test broj 3.

   

Konkurs za komunalnu policiju do 1. jula

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - Gradska uprava raspisala je konkurs za komunalnu policiju. Pored opštih uslova poznatih od ranije, konkurs će sadržati i posebne uslove predviđene zakonom o komunalnoj policiji.

   

Pomor ribe u Tamišu

PANČEVO, 21. jun 2010. (TV Pančevo) - Na sedmom kilometru Tamiša, od ušća prema Jabuci ribočuvari „Saveza ribolovaca Vojvodine“ pronašli su veliku količinu uginule ribe. Na lice mesta izašle su inspekcijske službe i uzele uzorke vode i ribe. Uzrok pomora ribe, trebalo bi da bude poznat tek nakon analiza koje izvrši Republički Hidrometeorološki Zavod Srbije.