Vesti

 

Jubilej Matije Bećkovića

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - U Gradskoj biblioteci održano je književno veče povodom 70 godina života, i 50 godina književnog rada, akademika Matije Bećkovića. Tim povodom novosadske izadavačke kuće "Orfeus" i "Pravoslavna reč" objavile su 2 knjige - monografiju "Matija" i antologiiju "Bećković", koje su predstavljene na večerašnjoj književnoj večeri.

 

Krov i dalje opasnost za građane

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Na konferenciji za novinare Srpske Napredne stranke izneti su problemi stanara iz ulice Miloja Blazanca, u naselju Tesla. Problem nadogradnje na njihovoj zgradi traje već duži vremenski period i niko ga ne rešava, dok stanari zgrade nemaju normalne uslove za život. Srpska Napredna stranka je prepoznala ozbiljan problem koji stanari ove zgrade imaju.

   

Čistija proizvodnja

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Prva radionica, u okviru projekta pod nazivom "Čistija proizvodnja", održana je u pančevakoj Privrednoj komori. Radionica je obuhvatila obuku za konsultante, a krajnji cilj ovog projekta je smanjenje negativnog uticaja proizvodnje i zagađivača na životnu sredinu.

   

Dispanzeri prestaju sa radom

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Antituberkolozni i Kardiološki dispanzeri u prestaju sa radom od naredne nedelje.

   

Popravka nadvožnjaka sledeće nedelje

PANČEVO, 02. merta, 2010. (TV Pančevo) - Radovi na nadvožnjaku odlažu se za sledeću nedelju jer će, zbog izuzetno lošeg stanja nadvožnjaka, morati da se promeni projekat sanacije, rekao je za Televiziju Pančevo Miladin Šakić, član Gradskog veća zadužen za infrastrukturu i saobraćaj.

   

Produžen tender za Staklaru

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju ponovo je produžila rok za dostavljanje tenderskih ponuda za privatizaciju Staklare, i to do 26. marta. Rok je produžen zbog intervencije mogućeg investitora, koji je tražio prolongirane otkupa tenderske dokumentacije. Peti tender za prodaju Industrije stakla Pančevo, raspisan je 27. oktobra a Agencija za privatizaciju pomerila je tendersku prodaju za 26. februar odnosno, sada za 26. mart.

   

Razrešen Dačićev pomoćnik

BEOGRAD, 02. mart 2010. (FoNet) - Vlada Srbije razrešila je Dejana Matića dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova za sektor finansija, ljudskih resursa i zajedničkih poslova

   

Servisne informacije za 2. mart

Sunce je jutros izašlo u 06.11 h a zaći će u 17.29 h.

   

Godišnji skup antropozofista

PANČEVO, 01. mart 2010. (TV Pančevo)- U Gradskoj biblioteci večeras je održan redovni skup antropozofista. Bila je to prilika da se rezimiraju napori stručnjaka u prethodnom periodu ali i da se, na osnovu iskustava, planiraju projekti u narednoj.