Vesti

 

Vrtići rade i za vreme raspusta

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Svi vrtići predškolske ustanove "Dečija radost" rade normalno iako je broj dece u njima više nego prepolovljen, potvrdila je Televiziji Pančevo zamenica direktora ove ustanove Aleksandra Stojanović – Ružičić.

 

Gubitak NIS-a 3 milijarde dinara

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - NIS će ovu godinu završiti gubitkom od oko tri milijarde dinara, što je dobar rezultat, s obzirom na to da je novo rukovodstvo u martu "nasledilo" gubitak od 11 milijardi u prva dva meseca, izjavio je generalni direktor kompanije. Kiril Kravčenko.
   

Vakcinisano 52.598 osoba

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - U saopštenju Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" se navodi da je do sada u Srbiji, od 17. do 24. decembra, protiv novog gripa vakcinisano 52.508 osoba. Najveći udeo među vakcinisanim 77, 2 odsto čine osobe sa hroničnim oboljenjima.
   

Vakcincija gradjana od 30. decembra

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Iako je vakcinacija protiv novog gripa A H1N1 za sve gradjane u Srbiji počela u četvrtak, za žitelje pančevačke opštine vakcinacija počinje 3o. decembra

   

Dinkić - biće bolje u 2010.

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, Mlađan Dinkić najavio je da će na sednici Vlade Srbije u utorak biti usvojen prvi paket preporuka za ukidanje nepotrebnih propisa, koji otežavaju poslovanje u Srbiji. Dinkić takođe najavljuje i ekonomski oporavak Srbije u sledećoj godini.
   

Isključenja struje 25. decembar 2009.

U petak, 25. decembra bez struje će od 8 do 10 sati biti potrošači u sledećim ulicama:

   

Tadić - poruka mira

Predsednik Srbije Boris Tadić proveo je Badnje veče i dočekao Božić sa Slovacima, Mađarima, Hrvatima i predstavnicima drugih nacionalnosti u Vojvodini, koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.
   

SERVIS - 25. decembar

Danas je 359. dan u godini. Sunce ja danas izašlo u 7 sati i 11 minuta a zaći će u 16 sati i 5 minuta.
   

Čestitka nadbiskupa Hočevara

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, čestitajući Božić vernicima koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru, poručuje da je Božić bogočovečanski proces preobražavanja ljudi i društva, "koji smo pozvani da živimo i praznujemo iz dana u dan".