Vesti

 

Jedinstvena Srbija traži izbore za MZ "Mladost"

PANČEVO, 30. jul 2010. (TV Pančevo) - Gradski odbor stranke Jedinstvena Srbija, traži raspuštanje Saveta Mesne zajednice „Mladost“. Svoje tvrđenje zasnivaju na tome da se sastanci uopšte ne održavaju, jer nema kvoruma. Po njihovom mišljenju izlaz iz ove situacije su samo novi izbori za Savet mesne zajednice.

 

Milion dinara za plate osoba sa invaliditetom

PANČEVO, 30. jul 2010. (TV Pančevo) - Gradsko veće danas je usvojilo zaključak o načinu izvršavanja obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Obaveza će biti ispunjena uplatom novca u republički budžet za finansiranje zarada osoba sa invaliditetom. Rebalansom budžeta za ovu namenu je izdvojeno milion dinara.

   

Prvi komunalni policajci na proveri

PANČEVO, 30. jul 2010. (TV Pančevo) - Na konkurs za 10 radnih mesta komunalnih policajaca u gradu stiglo je više od 170 prijava. Komisija je odabrala 10 kandidata, koji će nakon lekarskog pregleda biti upućeni na tromesečnu obuku u neki od centara MUP-a,

   

Petrohemijin PENG zadimio Pančevo

PANČEVO, 30. jul 2010. Prasak koji su jutros čuli Pančevci nastao je zbog ispada u Petrohemijinoj fabrici PENG, tj zbog pucanja ventila. U Gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine kažu da aparati gradskog monitoringa nisu zabeležili ispištanja zagađujućih materija i da nije bilo opasnosti po životnu okolinu.

   

Tašana Bogatinovski na Svetskom prvenstvu

PANČEVO, 30. jul 2010. (TV Pančevo) - Tašana Bogatinovski, mlada takmičarka Streljačke družine Pančevo 1813, otputovala je rano jutros za Minhen, gde se od danas do 11. avgusta održava Svetsko prvenstvo u streljaštvu.

   

Za kupanje samo jezero u Kačarevu

PANČEVO, 29. jul 2010. (TV Pančevo) - Po ispitivanjima Zavoda za javno zdravlje jezero u Kačarevu je bezbbedno za kupanje. Sve druge vode u Pančevu za kupanje su treća ili četvrtak klasa koje se ne preporučuju za kupanje. Zavod je ispitivanje voda za kupanje obavio 20. jula.

   

Ligaši protiv asfaltne baze

PANČEVO, 29. jul 2010. (TV Pančevo) - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovala je protest protiv izgradnje asfaltne baze u Pančevu. Ligaši su najavili i prikupljanje potpisa građana protiv novog postrojenja u Vojlovici.

   

Železnički park - još jedna zelena oaza za Pančevce

PANČEVO, 29. jul 2010. (TV Pančevo) - Radovi na rekonstrukciji Železničkog parka, preko puta stare Vajfertove pivare, trebalo bi da budu gotovi do jeseni. Pančevačko Zelenilo je za taj posao većinu sredstava dobilo od NIS-a, a jedan deo su obezbedili i iz sopstvenih prihoda.

   

Pomor koza u Starčevu

PANČEVO, 28. jul 2010. (TV Pančevo) - Nekoliko starčevačkih domaćinstava je u poslednjih 7 dana ostalo bez 19 koza i jarića. Uzrok će se verovatno znati nakon obdukcije Veterinarskog specijalističkog instituta. Vlasnici sumnjaju da su koze uginule zato što su došle u dodir sa otrovanom hranom.