Vesti

 

Obeleženo Sretenje

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Srpska pravoslavna crkva i vernici slave 15. februar kao Sretenje Gospodnje, uspomenu na dan kada je Bogorodica prvi put uvela u hram novorođenog Hrista da ga posveti Bogu. Srpska pravoslavna crkva je ove godine obeležila Sretenje 14. februara.

 

Venci za pale borce

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Predsednik Skupštine grada Tigran Kiš i delegacija Vojske Srbije, koju je predvodio komandant 2. centra za obuku Vojske Srbije potpukovnik Steva Radojničkić, položila je vence na spomeniku oslobodiocima Pančeva u Prvom i Drugom Svetskom ratu na starom Pravoslavnom groblju, povodom Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske.

   

Nabavljena so za puteve

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - U hangare Zimske službe Vojvodina puta, kamioni su danas počeli da unose prve količine od 200 tona soli. Pančevo je nabavilo dodatne količine soli za posipanje puteva. Od početka zime do sada, potrošeno je oko hiljadu i 200 tona soli za puteve koji su u nadležnosti grada, kazao je Slavko Jovanović, šef Zimske službe.

   

Radno vreme prodavnica

PANČEVO, 15. februar 2010. (TV Pančevo) - Dežurne prodavnice prehrambene robe danas na Dan državnosti rade po sledećem rasporedu:

   

Servisne informacije za 15. februar

Sunce je jutros izašlo u 06.36 h, a zaći će u 17.08 h.

   

Putevi prohodni

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - Svi putni pravci na teritoriji grada Pančeva su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano jer na kolovozu ima utabanog snega i leda. Prema rečima Milivoja Durkovića, direktora "Vojvodinaputa", trenutno je nestašica soli za posipanje tako da se pronalaze mogućnosti kako bi se nabavile neophodne količine.

   

Zimski susret učitelja u Pančevu

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - "Društvo učitelja" Pančeva organizovalo je "Zimske susrete učitelja". Ova manifestacija okuplja učitelje iz cele Srbije, a ovoga puta grupi kolega južnobanatskog okruga, domaćini su bili pančevački učitelji.

   

Servisne informacije za 14. februar

ZIMSKA SLUŽBA: Svi putni pravci su prohodni, ali saobraćaj se odvija otežano jer na putevima ima ugaženog snega i leda. Put iz Bavantišta prema Kovinu, koji je sinoć bio blokiran do 23 sata, pušten je za sva vozila. U toku dana, prema rečima dežurnog u "Vojvodinaputu" Željka Zrakića, biće nastavljeno čišćenje čim temeperatura bude iznad nule.

   

Peti Sretenjski turnir u mačevanju

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - Kraljevski mačevalački klub "Karađorđe" organizovao je i ove godine peti po redu Sretenjski turnir u mačevanju, u disciplini sablja. Takmičenje je održano u fiskulturnoj sali OŠ "Stevica Jovanović".