Vesti

 

Overite knjižice

Na šalterima Filijale za zdravstveno osiguranje u toku je podela markica za overu zdravstvenih knjižica. Gužvi za sada nema a radno vreme je produženo
 

Ukloniće se "starčevačka deponija"

Nadležne gradske službe najavljuju da će sledeće godine ukloniti starčevačku deponiju, koja u velikoj meri zagađuje vodotok Nadele. Za ovu namenu Republika će odvojiti oko 15 miliona dinara, dok će jedan deo sredstava dati i grad Pančevo. U međuvremenu, Sekretarijat za zaštitu životne sredine napravio je katastar zagađivača Nadele.
   

Rekonstrukcija resora u DS-u

Gradski odbor Demokratske stranke u Pančevu danas je predstavio svoje rekonstruisane resorne odbore za 12 najvažnijih oblasti. Koordinatorka resornih odbora u Gradskom odboru DS-a, Sladjana Vojinović, rekla je da se u odborima nalaze stručnjaci iz različitih oblasti koji svojim znanjem mogu da doprinesu boljem funkcionisanju vlasti na svim nivoima u interesu svih gradjana.
   

Izabrane sudije za prekršaje

Posle sudija za osnovne i više sudove, Visoki savet pravosuđa objavio je odluku i o izboru sudija za prekršaje. Od dosadašnjih pančevačkih sudija koji su sudili u Prekršajnom organu koji sada postaje Prekršajni sud, nema pet imena. Među tim imenima je i ime Milana Lepedata, sudije koji je prvi u Srbiji oslobodio novinare optužbe po "Šešeljevom medijskom zakonu".
   

Servisne informacije za 22. decembar

   

Manje za preduzeća, isto za sela

Gradsko veće večeras je jednoglasno usvojilo Nacrt odluke o budžetu grada Pančeva za 2010. godinu od nešto manje od 3 milijarde dinara. To je skoro isti budžet kao i ove godine.
   

I novinari se vakcinisali

Vakcinacija protiv novog gripa u gradskim službama, koje spadaju u jedan od prioriteta, nastavljena je danas vakcinacijom tridesetak zaposlenih iz ATP-a, RTV Pančevo i JKP „Mladost“. U okviru Gradske uprave i javnih gradskih preduzeća 600 radnika se prijavilo za vakcinisanje.
   

Staklara još nije umrla?

Do srede, 23. decembra, potencijalni kupci bi trebalo da dostave tendersku ponudu za kupovinu 100 odsto kapitala pančevačke Staklare.. Ovo je peti tender, ili peti pokušaj, da se proda jedno od nekada najuspešnijih preduzeća u Pančevu, i nekada jedina fabrika ravnog stakla u staroj Jugoslaviji.
   

Dobar novogodišnji poklon

U galeriji suvenirnici Turističke organizacije Pančeva, u Sokačetu, danas je otvorena prodajna izložba novogodišnjih cvetnih aranžmana.