Vesti

 

Krompir pun pesticida

BEOGRAD, 26. decembar 2009. (FoNet) - Krompir iz Srbije ne bi mogao da se prodaje u Evropi zbog povišene količine kadmijuma. Kamion sa krompirom, zbog toga, vraćen sa carine na ulazu u Crnu Goru, Nadležni iz Ministarstva poljoprivrede obećavaju prilagođavanje propisa do kraja godine. Zelenilo izpod kore znak prisustva povećane količine pesticida u krompiru.
 

Otkazi posle Nove godine

BEOGRAD, 26. decembar 2009. (FoNet) - Podela otkaza u državnoj administraciji uslediće posle Nove godine, pišu Vešernje novosti, pozivajući se na izvore iz Vlade Srbije.
   

U Beovozu uhvaćen silovatelj

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (Tanjug) - Policija je u četvrtak uveče uhapsila Sašu Mega (30) iz Beograda koji se dovodi u vezu sa serijom silovanja na području glavnog grada, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.
   

Računi za grejanje veći za 10%?

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grejanje od Nove godine skuplje za 10, umesto za 35 odsto po predlogu na kraju septembra. Ovaj predlog u Gradskom veću podržali čalnvoi DS-a i DSS-a. Cena tople vode, po tom predlogu, ostaje ista.
   

Odvaljen oluk na Gradskom muzeju

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Sa zgrade Narodnog muzeja našeg grada visi oluk koji se, najverovatnije, od težine snega odvalio. Voda koja je nastala topljenjem snega, odvalila je i nekoliko crepova sa krova zgrade.

   

Božićna misa u Crkvi Sv. Karla Boromejskog

PANČEVO, 25. decembar 2009. (TV Pančevo) - Hrišćanski vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas slave Božić, praznik rođenja Isusa Hrista. To su vernici katoličke veroispovesti, protestanti i neke pravoslavne crkve. Katoličke vernike, koji su se okupili u Crkvi Svetog Karla Boromejskog, pozdravio je župnik Tamaši Maša održavši Božićnu misu.

   

Produžen tender za "Staklaru"

PANČEVO, 26. decembar 2009. (TV Pančevo) - Agencija za privatizaciju donela je odluku da produži tendersku prodaju pančevačke Industrije stakla do 29. januara 2010. godine jer je za kupovinu fabrike bilo više zainteresovanih a rok do koga su mogli da izvrše uvid u dokumentaciju, bio je kratak. Peti tender za prodaju Industrije stakla Pančevo raspisan je 27. oktobra, a krajnji rok za otkup dokumentacije bio je 27. novembar ove godine.

   

Moguć prekid uvoza vakcina

BEOGRAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Zbog slabog odziva na vakcinaciju, moguć prekid uvoza vakcine, ali i zabrana javnih okupljanja, najavio dr Predrag Kon. On je javnost obavestio da je do sada bilo 3 slučaja nuspojava nakon vakcinacije.
   

Poginule 2 osobe

NOVI SAD, 25. decembar 2009. (FoNet) - Dve osobe jutros su poginule u sudaru putničkih automobila "jugo" i "audi A6", u širem centru Novog Sada, na uglu Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I.