Vesti

 

Đoković u polufinalu

ROTERDAM, 12. februar 2010. (FoNet) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale turnira u Roterdamu,

 

Nema povećanja socijalnih davanja

BEOGRAD, 12. februar 2010. (FoNet) - Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger izjavio je danas, u razgovoru sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, da je sa Vladom Srbije postignut visok stepen saglasnosti o većini odredaba novog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju i da je ostalo da se usaglasi "još nekoliko detalja".

   

Jedino registrovana gazdinstva mogu da konkurišu za kredite

BEOGRAD, 12. februar 2010. (FoNet) – Ministarstvo poljoprivrede povećalo je za ovu godinu poljoprivrednicima regres za ratarsku proizvodnju sa 12 na 14 hiljada dinara po hektaru, izjavio je danas ministar poljoprivrede Saša Dragin, dodajući da će se i ove godine odobravati subvencionisani krediti za poljoprivredu.

   

Ukida se Dispanzer za dijabetes

PANČEVO, 12. februar 2010. (TV Pančevo) - Razdruživanjem Zdravstvenog centra „Južni Banat“ na bolnicu i Dom zdravlja zbog organizovanja u zdravstvenom sistemu najavljeno je da će biti ukinut dispanzer za dijabetes. To bi trebalo uskoro da se dogodi, a oko 12 hiljada pacijenata koji boluju od šećerne bolesti sa negodovanjem i strahom očekuju taj dan.

   

12 hiljada radnika bez posla od 2006.

PANČEVO, 12. februar 2010. (TV Pančevo) - Problem loših privatizacija kako u Srbiji, tako i u Pančevu, isključivo treba tražiti u tome što niko nije vodio računa o poreklu kapitala budućih vlasnika, rekao je danas u Pančevu Ljubisav Orbović, predsedik Saveza samostalnih sindikata Srbije. Gostujući u Pančevu na izbornoj Skupštini za predsednika Veća Saveza samostalnih sindikata u Pančevu, Orbović je napomenuo da taj problem može biti rešen

   

Dežurstva Domova zdravlja za Dan državnosti

U ponedeljak, 15. februara, na Dan državnosti uvodi se dežurstvo u Domu zdravlja i Medicini radi radi obezbeđenja neprekidne zdravstvene zaštite.

   

Pančevačke škole neće sažimati gradivo

PANČEVO, 12. februar 2010. (TV Pančevo) - Sve osnovne škole u Pančevu i većina srednjih škola dobile su uputstvo za sažimanje gradiva kako bi bili nadoknađeni nastavni dani koji su propušteni zbog pandemije novog gripa.

   

Sanacija nadvožnjaka počeće oko 10. marta

PANČEVO, 12. februar 2010. (TV Pančevo) - Nadvožnjak na međunarodnom putu prema Vršcu još uvek se sleže, a „Vojvodinaput“ svakodnevno prati stanje i uočene deformacije krpe hladnom asfaltnom masom koja bi trebalo da pomogne da nadvožnjak izdrži do početka sanacije, rekao je za Televiziju Pančevo Slavko Jovanović iz „Vojvodinaputa“.

   

Skoro 2 promila alkohola u krvi vozača

PANČEVO, 12. februar 2010. (TV Pančevo) - Pančevačka policija lišila je slobode i odredila meru zadržavanja 34-godišnjem Vasi Negovanu iz Dolova, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja.