Vesti

 

Gradonačelnica čestitala Purim i osudila neonacističke natpise

PANČEVO, 27. februar 2010. (TV Pančevo) - Gradonačelnica Pančeva, Vesna Martinović, čestitala je svim pripadnicima jevrejske zajednice praznik Purim, istovremeno osuđujući neonacističke natpise koji su se danas pojavil na Jevrejskoj sinagogi u Pančevu.

 

Neonacistički natpisi na sinagogi u Pančevu

PANČEVO, 27. februar 2010. (TV Pančevo) - Jevrejska zajednica obeležava danas praznik Purim koji se slavi u spomen čudesnog spasenja Jevreja iz persijskog ropstva, pre više od 2.400 godina. Slučajno ili ne, tokom noći nepoznati počinioci su gađali jajima i ispisali grafite antisemitske sadržine na zgradi Jevrejske crkvene opštine, odnosno nekadašnju sinagogu u Ulici dr Kasapinovića. Ceo slučaj su policiji i Televiziji Pančevo prijavili stanari ulice u kojoj se nalazi sinagoga.

   

Servisne informacije za 27. februar

Sunce je jutros izašlo u 06.17 h, a zaći će u 17.25 h.

   

Od 1. marta skuplja struja

BEOGRAD, 26. februar 2010. (FoNet) - Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da će se od 1. marta primenjivati nove cene za prodaju električne energije.

   

Novo poskupljenje goriva

BEOGRAD, 26. februar 2010. (FoNet) - Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je danas da su se stekli uslovi za povećanje maloprodajnih cena derivata nafte i to motornih benzina u proseku za

   

Dragan Milenković v.d. glavnog urednika Radio Pančeva

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - Upravni odbor RTV Pančevo odlučio je da konkurs za izbor glavnog urednika bude poništen zbog proceduralnih problema i da odmah bude raspisan novi. Za vršioca dužnosti glavnog urednika izabran je

   

Nova Srbija obeležila slavu

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - Gradski Odbor Nove Srbije Pančevo obeležio je danas svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog.

   

2 i po miliona za sanaciju stočnog groblja

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - Gradsko veće usvojilo je zaključak po kome će pored planiranih 25 miliona za izgradnju kanalizacije na Kudeljarskom nasipu i Misi 2, pokušati da obezbedi dodatna sredstva kako bi se nastavilo sa radovima. Što se tiče stočnog groblja, sa JKP „Higijenom“ se već razgovara

   

Investicija "Tehnomarketa" u Pančevu

PANČEVO, 26. februar 2010. (TV Pančevo) - Privredna komora Srbije u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom danas je organizovala posetu ekonomskih savetnika pri diplomatskim predstavništvima Srbije pančevačkom „Tehnomarketu“. Ekonomske diplomate ovde su se upoznale sa još 40-ak južnobanatskih privrednika, kojima bi trebalo da pomognu u uspostavljanju novih poslovnih odnosa u inostranstvu.