Vesti

 

Pronađen vlasnik napadača pit bulova

PANČEVO, 25. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Pančevačka policija pronašla je vlasnika 2 pit bula koji su pre mesec dana na Sodari izujedali našu sugrađanku Mirjanu Maravić.

 

Izložba dečijih crteža

PANČEVO, 25. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Dečiji likovni radovi koji su nastali u okviru projekta „ Likovni Trg“, Udruženja „Svetionik“, izloženi su u Kafe Galeriji „Eko paviljon Narodna bašta“. Izložba ovih radova trajaće do 5. Novembra.

   

Kraj štrajka pravosuđa

PANČEVO, 25. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Osnovni i Viši sud u Pančevu od danas normalno rade. Sudska administracija je prekinula štrajk, jer je većina zaposlenih prihvatila predlog Vlade Srbije o povećanju koeficijenata zarade za 35 do 45 odsto. Isplatu većih zarada zaposleni u pravosuđu mogu očekivati od 1. januara iduće godine.

   

Zasejano manje pšenice

PANČEVO, 25. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Ovog oktobra u pančevačkom ataru pšenica se ne seje kao ranijih godina. Optimalni rok za setvu „hlebnog žita“ od 5. do 15. oktobra je prošao, a zasejane površine nisu ni blizu lanjskim. Kiša koja je padala prethodne sedmice udaljila je ratare od njiva.

   

Studenti koncertom do novca za Zvezdanu

PANČEVO, 25. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Šestogodišnja Zvezdana Jurica jedna je od petoro dece u Srbiji koja boluju od retke i opake Batenove bolesti. Do primene leka, koji je još na ispitivanju u Americi Zvezdani su neophodne terapije matičnim ćelijama u Kini. Kako bi se prikupio novac za terapiju u martu Unija studenata Pančeva organizuje humanitarni koncert 4. novembra u Kulturnom centru Pančeva.

   

Dinamo i Borac podelili bodove

PANČEVO, 24. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Utakmica lokalnog derbija 11. kola Vojvođanske lige, grupe Istok između fudbalera domaćeg Borca i Dinama iz Pančeva završena je podelom bodova 1:1, poluvreme 1:0.

   

Berba kukuruza odložena zbog kiše

PANČEVO, 24. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Kukuruz je vodeća ratarska kultura u Južnom Banatu. Činjenica da je polovina oranica pod kukuruzom, a da sve ostale ratarske zauzimaju drugu polovinu, dovoljno govori. Berba je krenula i nastavlja se.

   

Izložba slika ljubimaca

PANČEVO, 24. oktobar 2010. (TV Pančevo) – U kafe „Galeriji“ otvorena je izložba radova članova Udruženja likovnih umetnika „Svetionik“. Izložba će biti otvorena do 2. novembra, a slike će biti donirane Društvu prijatelja životinja „Ljubimac“.

   

Košarkaši pobedili, a rukometaši poraženi

PANČEVO, 24. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Košarkaši Tamiša pobedili su Slogu u Kraljevu rezultatom 70-63. Nakon tri odigrana kola u Košarkaškoj ligi Srbije Pančevci su zabeležili dve pobede i jedan poraz.