Vesti

 

Najskuplja zimnica do sada

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - Zbog izuzetno visokih cena povrća i voća ovogodišnje spremanje zimnice će biti najskuplje u poslednjih nekoliko godina. Mnoge pančevačke domaćice kažu da ove godine neće spremati zimnicu jer im se ne isplati.

 

Izložba ikona Goluba Slavkovića

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - U Gradskom muzeju otvorena je izložba ikona autora Goluba Slavkovića. Izloženo je 40 ikona koje naši sugrađani mogu pogledati i u toku septembra, svakog dana osim subote i nedelje, od 10 do 13 sati i 16 do 19 sati.

   

Dve mačke osakaćene na Strelištu

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - U trenutku dok je jedan broj Pančevaca bio šokiran prvim slučajem sakaćenja mačke na Strelištu, pronađena je i druga povređena mačka takođe u ovom naselju. Mačke su sa teškim povredama odvezene kod veterinara gde im se ukazuje pomoć. Upozoravamo osetljive osobe da su scene iz priloga uznemirujuće.

   

Prvi dan 9. Pančevačkog rok festa

PANČEVO, 27. avgust 2010. (TV Pančevo) - U bašti Doma omladine u petak je počeo 9. Pančevački rok fest, koji će trajati 2 dana. U okviru programa publici će se predstaviti pančevački bendovi i specijalini gosti iz Novog Sada, sastav „Ateist Rep“.

   

Počeo 8. "Etno kom"

PANČEVO, 27. avgust 2010. (TV Pančevo) - Etnomuzikološkim predavanjem “Muzika za ovce“, Tita i Miloševića: „Fragmenti gajdaške tradicije u Vojvodini“ počeo je 8. festival tradicionalme muzike "Etno com“. Ovogodišnji festival kroz temu „Panonski muzički identiteti“ pokazaće bogatstvo i osobenosti muzike na ovim prostorima.

   

Počela eko regata "Tamiš 2010"

PANČEVO, 27. avgust 2010. (TV Pančevo) - Eko regata „Tamiš 2010“ posle nekoliko pokušaja, jutros je krenula sa gradskog keja, i odvijaće se u 3 etape. Prvog dana plovi se uzvodno do Glogonja gde će učesniti regate prenoćiti, a sutra nastavljaju do marine u Opovu. U nedelju u popodnevnom časovima očekuje se povratak regate na polaznu tačku.

   

Pale cene stanova u Pančevu

PANČEVO, 27. avgust 2010. (TV Pančevo) - Cena stanova u Pančevu u protekle 2 godine znatno je opala, kao i potražnja. Građani koji se odlučuju za kupovinu nekretnina uglavnom koriste kredite za rešenje stambenog pitanja.

   

Odložena licitacija za zemlju u Dolovu

PANČEVO, 27. avgust 2010. (TV Pančevo) - Licitacija poljoprivredne zemlje u državnoj svojini za katastarsku opštinu Dolovu odložena je za utorak, 31. avgust. Naime, poljoprivrednici iz Dolova su se povukli sa licitacije pa je posle 15-tominutne pauze licitacija odložena.

   

U ponedeljak počinje trgovanje akcijama NIS-a

PANČEVO, 27. avgust 2010. (TV Pančevo) - Na Beogradskoj berzi u ponedeljak počinje trgovanje akcijama NIS-a. Naftna industrije Srbije zabeležila je u prvoj polovini ove godine gubitak od 10 milijardi dinara zbog pada vrednosti dinara prema dolaru. Takođe je navedeno da je kapital NIS-a na kraju juna iznosio 22,6 milijardi dinara, što znači da je knjigovodstvena vrednost jedne akcije te kompanije oko 138 dinara. Brokeri zbog toga savetuju građanima da ne žure sa prodajom akcija i sačekaju njihov rast na berzi.