Vesti

 

Izložba vina u Dolovu

PANČEVO, 18. decembar 2010. (TV Pančevo) – Od davnina je u Dolovu bilo dobrog vina. Nekada je na obroncima Deliblatske peščare u okolini Dolova bilo 740 jutara pod vinovom lozom. Danas je to nekoliko desetina hektara. Ljubitelji vina i vinogradari organizovani u Udruženju „Sveti Trifun“, nastavljaju tradiciju podizanja vinograda i proizvodnje vina.

 

Svi putevi su prohodni

PANČEVO, 18. decembar 2010. (TV Pančevo) – Svi putni pravci na teritoriji grada i u naseljenim mestima su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog snega koji je ponovo počeo da pada negde oko 12 časova kažu u zimskoj službi „Vojvodinaputa“.

   

"Naši dani" u Kulturnom centru

PANČEVO, 18. decembar 2010. (TV Pančevo) – U izabinskom prostoru Kulturnog centra, ljubitelji pozorišne umetnosti imali su priliku da pogledaju monodramu „Naši dani“ u izvođenju glumca Radoslava Milenkovića.

   

Nova koprodukcija Kulturnog centra

PANČEVO, 18. decembar 2010. (TV Pančevo) – Nakon koprodukcijske predstave “Gospodin” sa beogradskim Ateljeom 212, Kulturni centar Pančeva u saradnji sa Bitef teatrom i Beton hala teatrom donosi nam još jedan komad. Reč je o “Tri sestre- samo ne ja…” Antona Čehova, koji je na scenu postavila Ivana Vujić.

   

Snižena cena ribe uoči Svetog Nikole

PANČEVO, 18. decembar 2010. (TV Pančevo) – Subota je pijačni dan u Pančevu. Ove subote naši sugrađani su kupovali za za predstojeću slavu, Svetog Nikolu, tako da se pretežno tražila riba i posne namirnice.

   

Diskusija o rodnoj ravnopravnosti

PANČEVO, 17. decembar 2010. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi danas je organizovana panel diskusija o integrisanju rodnog aspekta u javnu politiku kao strategiji za postizanje ravnopravnosti polova. U diskusiji su pored organizatora učestvovale i gošće iz Udruženja žena Socijaldemokratske stranke Švedske. „Mi volimo naše muškarce, ali želimo pola njihove vlasti“ – poručile su Šveđanke.

   

Gradonačelnica obećala pomoć prosvetarima

PANČEVO, 17. decembar 2010. (TV Pančevo) – Nezadovoljni materijalnim statusom prosevete, Asocijacija prosvetnih radnika Pančeva, organizovala je protestnu šetnju. Prosvetni radnici smatraju da su škole dovedene na ivicu egzistencije, čime je ugroženo normalno funkcionisanje. Nakon sastanka sa gradonačelnicom Vesnom Martinović, dogovoreno je da se počne sa razgovorima šta je to najneophodnije u prosveti što mora da se nađe u budžetu za 2011. godinu.

   

LDP podržava štrajk prosvetara

PANČEVO, 17. decembar 2010. (TV Pančevo) – Ldp podržava štrak prosvetnih radnika, koji je usmeren ka Lokalnoj samoupravi, a ne ministarstvu prosvete. Razlog štrajka jeste loše ophođenje prema prosvetnim radnicima po pitanju prevoza.

   

Dodeljene nagrade Privredne komore

PANČEVO, 17. decembar 2010. (TV Pančevo) – Privredna komora Srbije dodelila je tradicionalne godišnje nagrade za izuzetne rezultate i doprinos razvoju privrede Srbije. Na taj način, PKS želi da istakne privredna društva i pojedince koji su svojim radom i dobrim rezultatima obeležili 2010. godinu. Među dobitnicima su i JKP „Zelenilo“ i Nikola Dangubić, direktor pančevačke Filijale Dunav osiguranja.