Vesti

 

Život u „Malom Londonu“

PANČEVO, 8. april 2011. (TV Pančevo) – Procenjuje se da trenutno u Evropi živi između 10 i 12 miliona Roma, od kojih je oko 6 miliona u zemljama članicama Evropske Unije i oko 5 miliona u drugim evropskim zemljama. Dojče vele navodi da u Bosni i Hercegovini živi oko 50 hiljada Roma, u Hrvatskoj 40 hiljada, a u Srbiji 600 hiljada.

 

Bezbednost u školama košta

PANČEVO, 8. april 2011. (TV Pančevo) – Već osam godina zakon obavezuje škole da sprovode mere obezbeđenja svojih učenika. Školama je ostavljena autonomija na koji način će to činiti, dok su lokalne samouprave u obavezi da odvajaju deo sredstava za tu namenu. Gotovo sve škole koje pokriva grad Pančevo imaju po jednog radnika obezbeđenja koji svojim radnim vremenom pokriva obe školske smene.

   

Priredba povodom Svetskom dana Roma

PANČEVO, 8. april 2011. (TV Pančevo) – U osnovnoj školi „Sveti Sava“ održana je priredba povodom 8. aprila Svetskog dana Roma. Na priredbi su pored učenika ove škole bili i njihovi gosti, učenici osnovne škole „Braca Petrov“.

   

Usvojeni planovi socijalnih ustanova

PANČEVO, 7. april 2011. (TV Pančevo) – Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici planove i programe pančevačkih sela u 2011. godini, i planove ustanova socijalne zaštite. Pored sredstava koja su izdvojena iz budžeta, pančevački većnici očekuju i sredstva iz evropskih fondova, od kojih će takođe biti ostvarene značajne investicije.

   

Svečano obeležavanje Svetskog dana Roma

PANČEVO, 7. april 2011. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana Roma i prigodnog programa koji se u petak 8. aprila održava u Kulturnom centru u Pančevu ATP je obezbedio bespalatan prevoz za sve zainteresovane građane kako iz grada tako i okolnih naseljenih mesta.

   

Obustava gasa

PANČEVO, 7. april 2011. (TV Pančevo) – Zbog hitne sanacije čeličnog gasovoda u Ulici Maksima Gorkog u petak će biti obustavljena isporuka prirodnog gasa potrošačima u Ulici dr Žarka Fogaraša, 6. oktobra, Žarka Zrenjanina, delu Vladimira Žestića od Žarka Zrenjanina do Cara Lazara, u Ulici Maksima Gorkog i Cara Lazara, obaveštava Srbijagas.

   

Saradnja Rumunije i Srbije

PANČEVO, 7. april 2011. (TV Pančevo) – U Regionalnoj privrednoj komori Pančevo novinarima su predstavljeni ciljevi i očekivani rezultati projekta prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije. Uz opis ciljeva danas su predstavljene i aktivnosti na razvoju međusobne privredn saradnje, kao i zajednički izlazak privrednih subjekata na treća tržišta.

   

Mrtve krave pored deponije

PANČEVO, 7. april 2011. (TV Pančevo) – Reporterska ekipa TV Pančevo pronašla je leševe mrtvih krava pored Higijenine nove deponije kod Dolova. TV Pančevo obavestila je veterinarsku inspekciju o ovom slučaju. Član gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine Vladimir Delja zatražio da se utvrdi odgovornost za one koji su ostavili leševe životinja na toj lokaciji.

   

Pančevo pobratim sa bugarskim gradom

PANČEVO, 6. april 2011. (TV Pančevo) – Svečanim potpisivanjem Povelje o bratimljenju, Pančevo je dobilo još jedan bratski grad - Belu Slatinu iz Republike Bugarske. Bratimljenje je dogovoreno na osnovu dugogodišnjih dobrih odnosa i saradnje Mesne zajednice Ivanovo i mesta Berdarski Geram, koji su ovom prilikom potpisali Povelju o saradnji.