Vesti

 

Manje za preduzeća, isto za sela

Gradsko veće večeras je jednoglasno usvojilo Nacrt odluke o budžetu grada Pančeva za 2010. godinu od nešto manje od 3 milijarde dinara. To je skoro isti budžet kao i ove godine.
 

I novinari se vakcinisali

Vakcinacija protiv novog gripa u gradskim službama, koje spadaju u jedan od prioriteta, nastavljena je danas vakcinacijom tridesetak zaposlenih iz ATP-a, RTV Pančevo i JKP „Mladost“. U okviru Gradske uprave i javnih gradskih preduzeća 600 radnika se prijavilo za vakcinisanje.
   

Staklara još nije umrla?

Do srede, 23. decembra, potencijalni kupci bi trebalo da dostave tendersku ponudu za kupovinu 100 odsto kapitala pančevačke Staklare.. Ovo je peti tender, ili peti pokušaj, da se proda jedno od nekada najuspešnijih preduzeća u Pančevu, i nekada jedina fabrika ravnog stakla u staroj Jugoslaviji.
   

Dobar novogodišnji poklon

U galeriji suvenirnici Turističke organizacije Pančeva, u Sokačetu, danas je otvorena prodajna izložba novogodišnjih cvetnih aranžmana.
   

Pazi, ledenica!!!

U Pančevu će Vatrograsna brigada pančevačke policije skidati ledenice sa zgrada. Iako gradska Komunalna inspekcija nema ingerencija da se bavi ovim problemom, ovo je bio jedini način da se zaštite građani, rekao je šef Inspekcije, Vojislav Šuša.
   

ATP protiv zime

ATP je zbog zimskog raspusta od danas do 11. januara ukinuo 28 polazaka. Po rečima rukovodioca Saobraćajne službe u ovom javnom komunalnom preduzeću, Borisava Janjića, to su polasci koji su povezani isključivo za prevoz učenika.
   

Dogovor sa Katoličkom crkvom

Televizija Pančevo i Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra ostaju i dalje u prostoru Štapske zgrade. Danas je ozvaničen dogovor između Katoličke crkve, kojoj je proletos u vlasništvo vraćena Štapska zgrada, i Grada Pančeva oko plaćanja zakupnine za ove gradske prostore.
   

Benzen skočio, pa pao

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine je u vanrednim nadzorom, u perodu od 12 do 15 časova, utvrdila da je na mernom mestu "Vojlovica" koncentracija benzena porasla na oko 40 mikrograma po kubnom metru.

   

Deo Tesle bez struje i grejanja

Deo naselja Tesla je bez struje jutros od 4 sata. Kako saznajemo iz Elektrodistribucije, reč je o kvaru na visoko naponskoj mreži.