Vesti

 

Pančevačka sijesta

PANČEVO, 14. jul 2011. (TV Pančevo) – Pančevci su na vreme shvatili da bežanje od prevelikih vrućina ne vodi ničemu i da prave zaštite nema. Neki od njih bazene, rashlađivanje u bazenima ili reci, što nije preporučljivo, zamenili su rashlađivanjem u centru grada.

 

Privredna saradnja Rumunije i Srbije

PANČEVO, 14. jul 2011. (TV Pančevo) – Regionalna privredna komora Pančevo u saradnji sa komorama Kikinde, Zrenjanina i Temišvara sprovodi projekat “Prekogranične inicijative za istraživačke i razvojne aktivnosti u Banatu”. Projekat ima za cilj jačanje konkurentnosti privrede srpskog i rumunskog Banata, kroz jačanje direktnih kontakata i partnerstva institucija.

   

Učestale krađe česmi u Bolnici

PANČEVO, 14. jul 2011. (TV Pančevo) – U Specijalističkom centru Opšte bolnice pacijenti posle korišćenja toaleta nemaju česme da operu ruke zbog toga što ih pacijenti skidaju i odnose kaže za TV Pančevo pomoćnik za nemedicinska pitanja Aleksandra Jović. Za nekoliko meseci u Specijalističkom su čak 10 puta postavljene nove baterije, a trenutno postoji samo jedna.

   

Sreda i četvrtak za Rok maraton

PANČEVO, 13. jul 2011. (TV Pančevo) – Večeras je u letnjoj bašti Doma omladine počeo „Rok maraton“. U toku dva dana nastupiće 13 pančevačkih bendova. Ovaj maraton se razlikuje od prošlogodišnjeg jer publika glasa za bendove koji će se plasirati za učešće na 10. Rok festu krajem avgusta.

   

FK Dinamo protiv Teleoptika 1:1

PANČEVO, 13. jul 2011. (TV Pančevo) – U okviru pripremnog perioda, pred početak prvenstva u Vojvođanskoj ligi, fudbaleri „Dinama“ su u prijateljskoj utakmici igrali su nerešeno 1:1 sa ekipom „Teleoptika“ iz Beograda.

   

Štab za elementarne nepogode

PANČEVO, 13. jul 2011. (TV Pančevo) – Odbornici pančevačke Skupštine na poslednjoj sednici doneli su odluku o formiranju Gradskog štaba za vanredne situacije. Štab će se baviti koordinacijom, zaštitom i spasavanjem u vanrednim situacijama, odnosno tokom elementarnih nepogoda, poplava, požara, i hemijskih akcidenata.

   

Životni vek Božidara Vujića posvečen književnosti

PANČEVO, 13. jul 2011. (TV Pančevo) – Na Starom groblju u Pančevu sahranjen je Božidar Vujić, pesnik, član Udruženja književnika i književnih prevodilaca, jedan od osnivača nekadašnje Zajednice književnika Pančeva i jedan od prvih članova uredništva časopisa „Sveske“. Komemoracija povodom Vujićeve smrti održana je prethodno u Gradskoj biblioteci.

   

Naprednjaci o zaštiti životne sredine

PANČEVO, 13. jul 2011. (TV Pančevo) – Savet za prirodne resurse, zaštitu životne sredine i održivi razvoj Srpske napredne stranke do jeseni će u celoj Srbiji organizovati tribine pod nazivom „Napredna životna sredina i održivi razvoj Srbije“. Ceo ovaj projekat započeo je tribinom u Pančevu, koja je održana u zgradi Gradske uprave.

   

Narodna partija: rebalans "švedski sto" za javna preduzeća

PANČEVO, 13. jul 2011. (TV Pančevo) – Narodna partija Maja Gojković zadovoljna je što je u budžetu grada, na osnovu izmenjenog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, priliv sredstava povećan za oko 260 miliona dinara. Međutim, načinom na koji će biti utrošena ova sredstva, nisu zadovoljni, kazala je Borka Žunić, predsednica Gradskog odbora ove stranke.