Vesti

 

Letnja škola duboreza

PANČEVO, 27. maj 2011. (TV Pančevo) – Uz otvaranje letnje bašte i bogat program Doma omladine u Pančevu, u subotu 28. maja počinje sa radom letnja škola duboreza. Polaznicima ove škole koji mogu mnogo toga naučiti o duborezu predavaće Predrag Milić, nastavnik praktične nastave u Tehničkoj školi Drvo art u Beogradu. Organizovanje škole pomogao je grad Pančevo. Dom omladine organizuje i Dane rumunskog filma, koji počinju 29. maja.

 

Racionalizacija troškova RTV Pančevo

PANČEVO, 27. maj 2011. (TV Pančevo) – Gradsko veće usvojilo je Izveštaj o radu RTV Pančevo za prošlu godinu. Na predlog gradonačelnice Vesne Martinović, Gradsko veće je usvojilo zaključak po kojem se RTV Pančevu traži da u roku od 15 dana dostavi plan reorganizacije preduzeća i racionalizacije troškova.

   

Nova deponija na jesen

PANČEVO, 27. maj 2011. (TV Pančevo) – Nova deponija za komunalni otpad kod Dolova trebalo bi konačno na jesen da počne sa radom. Ipak, još uvek se ne zna koliko je novca potrebno za dodatne građevinske radove na deponiji. Prema nezvaničnim podacima, Higijena je Preduzeću „Monteria“, od 2006. godine do sada, platila oko 3 miliona evra za radove na sanitarnoj deponiji.

   

Vojvodina ulaže u Vojlovicu

PANČEVO, 27. maj 2011. (TV Pančevo) – Iz pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja, u ovoj godini je za Vojlovicu izdvojeno oko 12 miliona dinara. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je danas u Pančevu da je ideja pokrajinske Vlade bila da se ulaganjima u Vojlovicu za njene žitelje obezbede što bolji kvalitet života.

   

Veče poezije

PANČEVO, 26. maj 2011. (TV Pančevo) – Večeras su se pančevačkoj publici predstavili pesnici, učesnici međunarodnog festivala poezije „Trgni se- poezija“ koji se već peti put održava u Beogradu.

   

Stoto izvođenje Čarobnjaka iz Oza

PANČEVO, 26. maj 2011. (TV Pančevo) – Predstava za decu, „Čarobnjak iz Oza“, u produkciji Kulturnog centra Pančeva izvedena je 100-ti put. Premijeru je ovaj komad imao 2006. godine, i od tada komad je igran na scenama u Beogradu, Novom Sadu, Zemunu, Boljevcu i drugim mestima u Srbiji, ali i u Istočnom Sarajevu, Tivtu, Banjaluci... Jubilarno, 100-to izvođenje ponovo je okupilo prvu postavu glumaca, jer za pet godina života predstave, ponekad neki glumac morao biti zamenjen zbog drugih obaveza.

   

Savremena kultura Grčke na "Majskim danima knjige"

PANČEVO, 26. maj 2011. (TV Pančevo) – Drugog dana manifestacije „Majski dani knjige“, između ostalog, u Gradskoj biblioteci će biti predstavljena knjiga „Konzervatorska svedočenja“ pančevačke konzervatorke Slađane Dinić Đorđević, a u Narodnom muzeju biće otvorena izložba „Novi muzej Akropolja“. Deveti po redu „Majski dani knjige„ otvoreni su sinoć predstavljanjem Helenskog fonda za kulturu koji se potrudio da prikaže savremenu kulturu Grčke koja je ovoga puta gost pančevačke manifestacije.

   

Kako se roluje prase

PANČEVO, 26. maj 2011. (TV Pančevo) – U subotu 28. maja u Vojlovici se održava folklorni festival „Tancuj Tancuj“ i na njemu će biti preko 1000 učesnika. Organizatori su mislili na sve, od smeštaja gostiju do toga čime će poslužiti sve učesnike. A najbolje posluženje kažu da su rolovani prasići.

   

Manje krađa po grobljima

PANČEVO, 26. maj 2011. (TV Pančevo) – Groblja su uvek meta lopova. Posle nekoliko zahteva građana da nešto učinimo tim povodom, pošto se ne krade samo hrana, nego i posude za cveće, klupe i druga oprema, pokušali smo i mi i zvaničnici da utvrdimo kako bi to uopšte moglo da se spreči. U Zelenilu kažu da su krađe u poslednje vreme smanjene.