Vesti

 

Apel na vakcinaciju

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević savetovao je danas zaposlene u zdravstvu da se što pre vakcinišu, kao i roditelje da vakcinišu svoju decu tokom zimskog raspusta.

 

Omoljčani skromno dočekali Deda Mraza

OMOLJICA, 29. decembar 2009. (TV Pančevo)- Najmladji Omoljčani danas su se radovali predstojećoj Novoj godini. Po tradiciji, na platou pred Domom kulture, dočekali su Deda Mraza,

   

Nedovoljno paketića za romsku decu

PANČEVO, 28. decembar 2009 (TV Pančevo) - Humanitarna organizacija iz Beograda „Hleb života“, u saradnji sa Udruženjem Roma „JUBAN“ podelila je pet stotina paketa deci romske nacionalnosti sa područja grada Pančeva što nije bilo dovoljno za broj mališana kojima su namenjeni.

   

Pomera se starosna granica za penziju

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Sledeće godine na penziju će se čekati pola godine duže, pa je za žene koje imaju 59 godina i muškarce sa 64, a još uvek rade, utorak poslednji dan da raskinu radni odnos, ako žele u penziju 2010. godine. Od 1.januara se, prema važećem zakonu, pomera starosna granica za penzionisanje.

   

Bajaga proslavio četvrt veka muziciranja

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Beogradski bend Bajaga i Instruktori održali su sjajan koncert u punoj velikoj sali Sava centru, prvi u nizu beogradskih koncerata kojima obeležavaju 25 godina rada.

   

Fijat većinski vlasnik sa 67%

KRAGUJEVAC, 29. decembar 2009. (FoNet) - Italijanski Fijat uplatiće danas 98 miliona evra osnivačkog uloga na račun kompanije Fijat automobili Srbija, a istovremeno će Vlada Srbije, na novoosnovano preduzeće preneti imovinu i opremu u vrednosti od 50 miliona evra, potvrđeno je u kragujevačkoj fabrici.

   

Otkaz za 198 radnika leskovačke uprave

LESKOVAC, 29. decembar 2009. (FoNet) - U gradskoj upravi u Leskovcu bez posla će ostati 30 odsto zaposlenih, što je ukupno 198 osoba, odlučilo je leskovačko Gradsko veće.

   

Nestašica "A" pozitivne krvne grupe

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Rezerve krvi A Rh pozitivne krvne grupe su na minimumu, kažu nadležni u Službi za transfuziju krvi pančevačke Opšte bolnice. Dr Jelena Pešić, načelnica ove službe istakla je da su rezerve ostalih krvnih grupa stabilne,
   

Tamiš raste, opasnosti nema

Protekle noći Tamiš je porastao 20 centimetara, preplavio donji deo keja i dostigao kotu od 71,70. Do rasta Tamiša je došlo zbog naglog topljenja snega i blagog porasta Dunava. Očekuje se da tendencija rasta vodostaja bude nastavljena i narednih dana,