Vesti

 

Zlato za Andreu i u Berlinu

PANČEVO, 30. april 2017. (TV Pančevo) – Džudistkinja pančevačkog „Dinama“, Andrea Stojadinov, u kategoriji do 48 kilograma osvojila je još jednu zlatnu medalju na međunarodnom takmičenju. Na KUP-u Evrope za kadete, Andrea Stojadinov je u finalu savladala nemačku takmičarku Kiaru Sera i time potvrdila da je najbolja u Evropi i da zasluženo zauzima prvo mesto svetske džudo liste.
 

Džudo klub "Partizan" pobednik 10. Trofeja Pančeva

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U Hali sportova na Strelištu održan je 10. Trofej Pančeva, na kome je učestvovalo više od 500 mladih džudista iz Srbije i inostranstva. Turnir je organizovao Džudo klub „Dinamo“, uz podršku Džudo saveza Srbije i Sportskog saveza Pančeva. Ove godine šampionsku titulu osvojile su mlade judoke Džudo kluba “Partizan” , koji su u finalu pobedili Džudo klub “Rakovica” .

   

Fabrika vode glavna investicija u Kovačici

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U kovačičkoj opštini se prethodnih meseci intenzivno radilo na uređenju i komunalnoj izgradnji u svim selima. Kovačičani ne misle da stanu na postignutom, već žele da nastave razvoj. Jedna od najvažnijih investicija u ovoj opštini je svakako izgradnja fabrike vode.

   

Sećanje na jasenovačke žrtve

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U Domu Narodne skupštine otvorena jevrejsko - srpska izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav“, povodom obeležavanja proboja logora Jasenovac. Predsednica skupštine Maja Gojković na otvaranju je poručila da Srbija, tražeći pravdu za žrtve, danas gradi bolje društvo, bolju Srbiju i bolji region.

   

Povećan broj obolelih od karcinoma bešike

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Od svih karcinoma u urologiji najveći porast beleži karcinom bešike i kod tih pacijenata najčešće se rade hiruške intervencije u Opštoj bolnici.

   

Prvi "Hakaton" u Pančevu

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je juče počelo prvo takmičenje u programiranju "Hakaton". Organizatori su mladi Pančevci Antonio Ankajican i Nikola Pavlov, koji su prošle godine i pokrenuli prvi "CoderDojo" klub u Srbiji. Najboljima je obezbeđen put na Hakaton u Irskoj.

   

Domaći bob na Zelenoj pijaci

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Pored uobičajenih poljoporvrednih proizvoda na pančevačkoj Zelenoj pijaci mogao se kupiti bob, jedna od najranije kultivisanih i gajenih biljaka. U ishrani su plodove ove biljke koristili još u staroj Grčkoj i Rimu. Bob je namirnica bogata proteinima i vlaknima, mineralima i vitaminima koji su korisni za zdravlje kardiovaskularnog sistema, ali danas malo zapostavljena u ishrani.

   

Zmajevoj školi i vrtiću "Bajka" donirane boje i materijal za krečenje

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ i vrtiću „Bajka“ farbara Marko Pan, kompanija „Tikkurila“ donirale su boje i materijal kako bi se okrečile ove dve ustanove. Na druženju koje je organizovano u dečijoj igraonici Neptun, organizovan je bio i nagradni konkurs pod nazivom „Moja čarobna soba“. Deca iz vrtića i učenici nižih razreda škole imali su zadatak da bojama nacrtaju crteže koji će biti poklonjeni Domu za lica ometena u mentalnom razvoju „Srce u jabuci“.

   

Dobar nivo socijalnih usluga

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće prihvatilo je finasijske izveštaje za prošlu kao i planove za 2017. godinu koje su podneli „Geronstološki centar“, „Udruženje na pola puta“ i dnevni boravak za osobe sa smetnjama u intelektualnom funkcionisanju „Neven“.