Vesti

 

Kragujevac: Veliki školski čas i moleban

PANČEVO, 21. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Srbiji se 21. oktobar obeležava kao Dan sećanja na žrtve u Drugom svetskom ratu. Danas je i godišnjica masovnog streljanja u kragujevačkim Šumaricama. Kraj spomenika streljanim đacima i profesorima i ove godine održava se jedinstvena antiratna manifestacija Veliki školski čas. Velikom školskom času u Šumaricama prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i pemijerka Srbije Ana Brnabić.
 

Drugi Festival klasičara u Pančevu

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Festival klasičara održava se drugi put u Pančevu. Pokrovitelji manifestacije su Grad Pančevo i sekretarijat za omladinu, a tehničku podršku pružio je Kulturni centar. Ulaz na sve tri večeri je besplatan.

   

NIS: Volonterska ekološka akcija u Deliblatskoj peščari

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U specijalnom rezervatu prirode Deliblatska peščara organizovana je volonterska ekološka akcija uređenja lokaliteta Korn. U akciji pod nazivom "Radni dan za prirodu", učestvovali su predstavnici NIS-a, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao i JP "Vojvodinašume", koji upravljaju SRP "Deliblatska peščara". Uređenjem lokaliteta Korn, oko 40 učesnika akcije dalo je doprinos očuvanju najvećeg otvorenog prostora stepskih staništa u Deliblatskoj peščari.

   

Orijentirinig u Omoljici

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U znak sećanja na prerano preminulog nastavnika Dragana Divca, u OŠ "Dositej Obradović" organizovane su sportske aktivnosti. Deca su igrala stoni tenis i košarku protiv nastavnika, a u saradnji sa Orijentiring savezom Srbije i pomoću Orijentiring kluba "Osa" iz Pančeva, organizovano je tematsko orijentiring takmičenje.

   

Đeka: Slavimo 1000. emisiju i idemo dalje

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U dvorani "Apolo" Doma omladine Pančevo održana je rokenrol žurka povodom hiljaditog izdanja emisije "All You Need Is Rock'n'Roll" autora Branislava Đekovića Đeke.

   

Učešće mladih u donošenju gradskih odluka

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Četrdesetak đaka, predstavnici svih pančevačkih srednjih škola, posetili su Gradsku upravu kako bi se što bolje upoznali sa načinom funkcionisanja lokalne administracije. Cilj ove posete, koju je Gradska uprava organizovala u okviru obeležavanja Nedelje lokalne demokratije, jeste i upoznavanje mladih sa načinima na koje mogu da utiču na donošenje važnih odluka u gradu, a koje će se ticati i njihovog kvalitetnijeg života.

   

Za hektar i 70 hiljada

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Završen je prvi krug licitacija za zakup državne poljoprivredne zemlje u pančevačkom ataru. Paori su zainteresovani i zakupili su skoro svu ponuđenu zemlju, a najveći plaćeni zakup jednog hektara je 70.000 dinara. Mnogo, kažu ratari.

   

Osteoporoza vodi u invalidnost

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Svetskog dana osteoporoze, koji se obeležava 20. oktobra, Preventivni centar Doma zdravlja organizovao je preventivne preglede i predavanje za zaposlene u Poreskoj upravi. Cilj ovakvih predavanja je da se građani informišu o nastanku osteoporoze i podstaknu da obavljaju preventivne preglede kako bi bolest otkrili u početnoj fazi, da ne bi došlo do preloma kostiju, koji često dovode do trajnog invaliditeta.

   

Vučić: Niko neće moći nekažnjeno da napadne Srbiju

PANČEVO, 20. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Niko neće moći nekažnjeno da napadne Srbiju, poručio je, posle prezentacije moderne Vojske Srbije u Batajnici, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ćemo braniti i svoju otadžbinu i svakog čoveka u Srbiji. Predsednik Srbije i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu simbolično su, nakon prikaza „Sloboda 2017“ na batajničkom aerodromu, obavili primopredaju migova koje je Srbija nabavila od Rusije.