Vesti

 

Otvoren 10. Salon umetničke fotografije

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Ivanovu je otvoren 10. Salon umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“. Predstavljene su najbolje fotografije, a u konkurenciji za najbolje učestvovalo je više stotina fotografa. U okviru proslave seoske slave organizovan je i kulturno zabavni program kome je prisustvovalo više stotina meštana.

 

Algemajne Cajtung:Vučić odlučno na približavanju Srbije Evropskoj Uniji

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Danas u Srbiji nema ni jednog političara koji odlučnije radi na približavanju zemlje Evropskoj Uniji od Vučića, koji je bio premijer pre nego što je u aprilu, apsolutnom većinom glasova, izabran za predsednika države, stoji u tekstu uglednog nemačkog novinara, Mihaela Martensa objavljenom u nedeljnom izdanju visokotiražnog Frankfurter Algemajne Cajtunga.

   

Snimanje zuba bez čekanja

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Zahvaljujući novom rendgen aparatu koji je sredinom jula počeo sa radom na Stomatološkom odeljenju Doma zdravlja pacijenti više ne čekaju na snimanje zuba i vilice. Od kada je počelo snimanje na novom aparatu, 250 sugrađana je bez čekanja obavilo snimanje zuba i vilice.

   

Najviše "viška" u Gradskoj upravi i ATP-u

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkom javnom sektoru višak je 130 zaposlenih. Teret rešavanja tog problema poneće u najvećoj meri Gradska uprava i ATP, dok će, na neki način osetljive službe, poput Predškolske ustanove “Dečja radost”, iskazati manje viška nego što je zakonom predviđeno.

   

Kokeza: Rodić mi je lično tražio novac

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – "Aleksandar Rodić zloupotrebljava medije da bi reketirao ljude na položaju. Meni je lično tražio novac, a mogu misliti pod kakvim je tek pritiskom predsednik Srbije Aleksandar Vučić, protiv koga vodi najbrutalniju moguću kampanju već tri meseca". Ovako Slaviša Kokeza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije, u intervjuu za Srpski telegraf komentariše pisanje tabloida Kurir da je oštetio javni budžet za sedam miliona evra tako što je državnim preduzećima preko firme „Poniter IT“ prodao softver koji ne funkcioniše. Prilog Studija B.

   

Epidemija morbila - posledica nevakcinacije

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na teritoriji Južnobanatskog okruga vakcinacijom protiv malih boginja, rubeola i zauški obuhvaćeno je 98 odsto dece, kazala je za Regionalnu radio-televiziju Pančevo dr Slađana Tomić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Pančevu. U 2016. godini sanitarnoj inspekciji prijavljeno je 59 roditelja koji nisu hteli da vakcinišu svoju decu ovom vakcinom, ali i oni su to uradili kada su čuli za epidemiju morbila u Rumuniji, koja beleži mali procenat vakcinisanih ovom vakcinom.

   

Predsednik ponudio srpsko državljanstvo porodici humanog dečaka iz Avganistana

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je danas srpsko državljanstvo dečaku iz Avganistana Farhadu Nuriju i njegovoj porodici, koji su se uključili u humanitarnu akciju prikupljanja novca za lečenje dečaka iz Srbije Nemanje Damčevića. Vučić je u zgradi Predsedništva Srbije dečaku iz Avganistana rekao da Srbija nije bogata kao Švajcarska, gde oni planiraju da stignu, ali da bi Srbija bila počastvovana ako bi oni odlučili da postanu njeni državljani i izrazio spremnost da se pomogne i u njegovom školovanju i u zapošljavanju njegovog oca.

   

UPPR za Petrohemiju: Pola duga rešeno, pola otpisano

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Privredni sud u Pančevu danas je doneo rešenje o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) za HIP-Petrohemiju, kojim je predviđeno da se sva preostala potraživanja poverilaca nastala do 31. januara 2017. godine delimično konvertuju u kapital Petrohemije, a delimično otpišu.

   

Istraga protiv Azotare zbog smrti Gorana Pejića?

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – Posle malo više od dva meseca efektivnog rada, pančevačka Azotara zaustavila je proizvodnju i ponovo ide u remont. Remont koji je već rađen u prvom kvartalu godine. Znamo svi da remonti koštaju nekoliko miliona evra. Takođe nezvanično saznajemo da se pred Osnovnim tužilaštvom vodi istraga zbog smrti radnika Azotare Gorana Pejića.