Vesti

 

Tegla domaćeg ajvara između 500 i 600 dinara

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Domaći ajvar uvek je bio delikates za čije pravljenje treba uložiti dosta truda i novca. Međutim iako je industrijski duplo jeftiniji ne može da zadovolji kvalite ajvara od pečene parike. O ukusima ne treba raspravljati ali kada je cena u pitanju većina naših sugrađana odlučuje se da pravi male količine domaćeg ajvara.

 

Svetski dan jaja malo poznat u Srbiji

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Danas je Svetski dan jaja. Već više od dve decenije ovaj praznik se obeležava, a u Srbiji je nepoznat. U južnobanatskim selima se malo ljudi bavi proizvodnjom jaja, koja je razvijena na velikim farmama. Kokoške sve manje ili nimalo ne kljucaju jaja.

   

25 polaznika u školi ribolova

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Udruženje sportskih ribolovaca „Tamiš“ četvrtu godinu zaredom organizovalo je školu ribolova za decu osnovnih škola. Ove godine ima 25 polaznika koji su, osim o pecanju, imali priliku da nauče sve što ih interesuje o rekama, ribljem fondu, vrstama slatkovodnih riba. Škola ribolova je besplatna i svaki polaznik dobio je osnovni pribor za ribolov na poklon.

   

Vučić: Srbija će učiniti sve da sačuva regionalni mir

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Mir je preduslov za razvoj, a nestabilan Balkan i ekonomski i tehnološki nerazvijen region opterećen stereotipima nije rešenje, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

   

Slede konkursi za izbor direktora "Zelenila" i Gradske stambene agencije

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Po Zakonu o javnim preduzećima, Grad je obavezan da donese odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora. Tako će, odlukom Gradskog veća, u narednom periodu, za direktore dva gradska preduzeća biti raspisani konkursi. Većnici su danas podržali i odluku pančevačkog "Zelenila" za kreditno zaduženje, kako bi isplatilo otpremnine radnicima koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, a u skladu sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih.

   

Vučić i Brajović o odnosima Srbije i Crne Gore

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Skuštine Crne Gore Ivanom Brajovićem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, ključnim pitanjima od značaja za građane dveju zemalja i evropskim integracijama.

   

Vučić: Inicijativa "Pojas i put" učiniće svet mnogo bogatijim

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu kineskoj državnoj agenciji "Sinhua" da Inicijativa "Pojas i put" predstavlja globalno značajnu viziju koja će doneti ogromnu dobrobit svetu.

   

Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas generalnog sekretara Nordijskog saveta ministara Dagfina Hejbrotena, sa kojim je razgovarao o prednostima nordijskog modela jake regionalne saradnje, kao i o mogućnosti da taj način povezivanja posluži kao primer Zapadnom Balkanu, makar u određenim oblastima saradnje.

   

Troje povređeno u saobraćajnoj nezgodi u Omoljici

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Jutros oko 6 sati i 30 minuta dogodila se saobraćajna nezgoda na ulazu u Omoljicu u koji su tri osobe povrđene. Kako regionalna RTV Pančevo saznaje u pančevačkoj Službi hitne medicinske pomoći do nezgode je došlo tako što je automobil udario u traktorsku prikolicu. Tri povređene osobe sa lakim telesnim povredama su prevezene do pančevačke Bolnice.