Vesti

 

Radi li riba: Ribolovci čekaju lepo vreme

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Zima je, nadamo se, ostala iza nas. Meteorolozi najavljuju temperature u plusu koje smo svi jedva dočekali. Lepo vreme i malo sunca sigurno su jedva su dočekali i ljubitelji pecanja koji će, ako vreme posluži, predstojeći vikend provesti na obali Tamiša i Dunava.

 

Preventiva kao lek: Skrining pregledi za rano otkrivanje raka debeog creva

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Pre četiri godine u Srbiji je počelo sprovođenje „Nacionalnog skrining pregleda za rano otkrivanje raka debelog creva“. Zahvaljući skrining pregledima, koji se sprovode u poslednje četiri godine, u južnom Banatu kod 24 osobe otkriven je rak debelog creva u početnoj fazi.

   

Petar Ranković najbolji učenik u 2016. godini

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Petra Rankovića, učenika Isidorine škole, Savez za školski sport proglasio je za najboljeg učenika u 2016. godini. Priznanje je dobio jer je osvojio više od 100 medalja u plivanju. Jedna od najznačajnijih je zlatna medalja osvojena na školskoj Olimpijadi mladih. Osim plivanja Petar voli i ostale sportove.

   

Dobri rezultati u borbi protiv nelegalnih prevoznika

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Prema procenama inspekcijskih službi, borba protv nelegalnog prevoza daje rezultate. Tokom 2016. godine iz saobraćaja je isključeno više od 100 vozila i napisano više od 60 prekršajnih naloga. Samo u poslednja dva meseca prošle godine u zajedničkim akcijama inspekcije Beograda i Pančeva isključeno je iz saobraćaja 40 vozila. Novi Zakon o drumskom saobraćaju, čija primena je počela 12. februara, inspektorima daje šira ovlašćenja, što bi trebalo da omogući lakše dokazivanje na sudu da se neko bavi nelegalnim prevozom.

   

Vučić: O Nikoliću samo dobre reči

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić nije danas želeo da komentariše medijske tvrdnje da mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poslao pismo u kojem traži da bude premijer i lider SNS u zamenu za podršku Vučiću na predsedničkim izborima.

   

Vučić i Kern: Mir i stabilnost u regionu

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – Premijer Aleksandar Vučić zahvalio se danas svome gostu kancelaru Austrije Kristijanu Kernu na svemu što njegova zemlja radi na očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu i podvukao da na Austriju gledamo kao na prijateljsku zemlju koja nam daje veliku podršku na putu ka EU.
   

Zobenica: Jeremić se ponadao da može kupiti Srbiju

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – Damir Zobenica, član Predsedništva Srpske napredne stranke izjavio je da je dobro to što građani Srbije danas jasno vide čemu se raduje dosovska lopuža, Vuk Jeremić, a tek će u budućnosti da vide koliko je narodnih para pokrao.

   

Zorana Barjaktarović četvrta na Međunarodnom mitingu u Beču

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – Zorana Barjaktarović zauzela je četvrto mesto na Međunarodnom mitingu u Beču. ona će nastupiti na “Serbia Open”-u gde će pokušati da ostvari normu i plasira se na Evropsko prvenstvo u Beogradu.

   

“Dinamo” protiv “Jugovića” iz Kaća

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – Pančevački “Dinamo” u subotu 18. februara dočekuje “Jugović” iz Kaća. Žuto-crni prošlog vikenda pobedili su Partizan i sada se nalaze na deobi drugog mesta sa Crvenom Zvezdom.