Zobenica: Srbija više nikada neće biti zemlja u kojoj je sve zasnovano na kriminalu

PANČEVO, 5. januar 2017. (TV Pančevo) – Član predsedništva SNS-a Damir Zobenica izjavio je da će 2017. biti godina oporavka naše poljoprivrede i da Srbija više nikada neće biti zemlja u kojoj je sve zasnovano na kriminalu i pljački zemlje.

Zobenica je u izjavi dostavljenoj medijima, reagujući na komentar iz DS da će u ovoj godini u teškoj situaciji biti proizvođači mleka i mesa, rekao da veruje da će 2017. biti godina kada će Srbija početi da povlači sredstva iz IPARD fondova, i da će to uz sve ostale mere koje sprema ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sa svojim timom, biti ključna stvar za oporavak naše poljoprivrede.

"Teško je odreagovati na ozbiljan način na optužbe DS-a, da se o stručnosti srpskih vlasti u evropskim krugovima pričaju vicevi i anegdote. U evropskim i svetskim krugovima, za svakog ko iole prati društveno-politička dešavanja, u poslednje vreme Srbija se izdvaja kao najbolji primer države u razvoju, koja beleži impozantne rezultate",

rekao je Zobenica. Kako je rekao od izveštaja MMF-a i Svetske banke, pa do izveštaja nezavisnog domaćeg Fiskalnog saveta, konstantovanje trenutnog stanja srpskih finansija, a i predviđanja za ovu godinu, su sve samo ne vic.

"Sa druge strane, ja verujem da Srbija može da bude deo anegdote o brzom ekonomskom napretku jedne male države. Takođe, verujem da Srbija više nikada neće biti zemlja u kojoj je sve zasnovano na kriminalu i pljački zemlje, koja nema nikakvu budućnost", naglasio je Zobenica.

Prema njegovim rečima konačno prolazi vreme kada predavanja drže ljudi koji su medijski postali poznati onda kada su, vršeći pokrajinsku vlast, sami sebi dodeljivali sredstva.

"U ovom slučaju, rođena sestra potpredsednika DS-a Igora Salaka, bila je jedna od onih koji su dobili ogromna sredstva od Pokrajine, u vreme kada je Bojan Pajtić bio pokrajinski premijer. Bilo i ne ponovilo se", poručio je Zobenica.

Izvor: Tanjug