Zimska služba u četvrtom stepenu dežurstva

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Zimska služba nalazi se u IV stepenu dežurstva. Ulice prvog prioriteta su posoljene i isplužene, a opštinski putevi su prohodni. Čiste se i ulice II i III prioriteta. Spoljna temperatura je u porasu tako da so može da deluje, a do kraja dana očekuje se i prestanak padavina, pa je pretpostavka da će situacija biti još bolja, kaže Stanko Škaljak iz Direkcije za igradnju grada. Što se tiče puteva u Južnom banatu, saobraćaj se otežano odvija jer ima do 5 cm snega na putevima.

Četvrti stepen dežurstva zimske službe je najviši. Podrazumeva da su u gradu angažovana 3 kamiona koja pluže i posipaju so, ddok su za čišćenje opštiskih puteva zadužena još dva kamiona. Pored 5 kamiona u gradu raskrsnice od snega čisti i kombinovana mašina venijeri, kaže Stanko Škaljak, iz Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva. Ulice prvog prioriteta sve su ispluženje i posuta je so, koja zbog povoljne temperature može da deluje.

- So deluje, u punom obimu. Kolovozi su raskvašeni pojavila se mešavina soli, vode i snega. Trenutne su intervencije na II prioritetu, čim se to završi prelazi se na ostale ulice IIi prioriteta. Sve ulice I prioriteta, su prohodne, isplužene. Kadas e završi čišćenje III prioriteta, onda će se ponovo vratiti na I prioritet i tako dok sve dok bude potrebe, mada najavljuju za večeras smanjenje snežnih padavina i poboljšanje vremenskih uslova. do večeras stanje bi trebalo da bude uredno i poboljšano u odnosu na današnju situaciju – kazao je Stanko Škaljak iz JP „Direkcija”.

Što se tiče opštinskih puteva, čiste ih dva kamiona. Jedan je na pravcu Pančevo, Starčevo, Omoljica, Banatski Brestovac, a drugi čisti pravac prema Dolovu, kaže Škaljak.

- Svi opštinski putevi su prohodni. Imali smo dojavu da je bilo malih problema na putu Omoljica – Ivanovo, ali smo utvrdili da je u pitanju manji snežni nanos koji je bio uz ivicu kolovoza i nije ometao saobraćaj. To je rašćišćeno. Sva vozila su na intervencicji u gradu pluže i sole. Jedan kamion je na pravcu Pančevo, Starčevo, Omoljica, Banatski Brestovac, a prema Dolovu još jedan i tamo nemamo problema sa snegom – rekao je Stanko Škaljak.

Što se tiče Južnog banata, na snazi je III stepen dežurstva. Svi putni pravci su prohodni, kaže Mirjana Savić, rukovodilac izgradnje i održavanja u Vojvodinaputu. Na terenu je 11 kamiona koji trenutno pluže kolovoz od snega koji se zadržava na putu.

- Putevi su porhodni, saobraćaj se odvija otežano ima snega na putu, do 5 cm. Intervencije su u toku. Celu noć je intervenisano, plužilo se i posipana je so. Pošto je sneg nastavio da pada, samo plužimo, a kada prestanu padavine onda ćemo sve putne pravce posoliti – kazala je Mirjana Savić iz AD „Vojvodinaput“.

Gradonačelnik Saša Pavlov, održao je i sastanak kolegijima Štaba za vanredne situacije sa direktorima JKP. Što se tiče rada JKP, zbog snega, autobusi ATP-a su kasnili 10 do 15 minuta, a autobuska stanica otvorena je 24 sata. Radnici Higijene očistili su prvi prioritet i započeli čišćenje po naseljima. Zelenilo je očistilo sneg na Zelenoj pijaci, parkingu ispred Zelene pijace, Buvljaku, groblju, Narodna bašti i Barutani. Grejanje stanove naših sugrađana i dalje greje 24 sata, a snabdevanje vodom je uredno za sve sugrađane. Nakon izveštaja, svim preduzećima je naloženo da budu u pripravnosti u slučaju potrebe, a nadležne ekipe i neophodna mehanizacija biće i dalje na terenu i preduzimaće sve neophodne mere radi sprečavanja i saniranja eventualnih problema.