Završna priredba vrtića “Slavuj”

PANČEVO, 24. maj 2018. (TV Pančevo) – Vrtić „Slavuj“ , Predškolske ustanove Dečja radost, u Kulturnom centru Pančevo održao je završnu priredbu pod nazivom „Sa decom oko sveta“. Svaka uzrasna grupa ovog vrtića predstavila se plesnom tačkom iz određene zemlje.

U toku cele godine, deca su obilazila svet – kroz različite aktivnosti u kojima su podjedanko bile uključene kako vaspitačice, tako i roditelji kroz kreativne radionice.

250 dece, koja su upisana u ovaj vrtić, zaplesalo je i zaigralo tradicionalne igre uz muziku iz Afrike, Kine, Rusije, Amerike, Grčke, Makedonije, Engleske i Srbije. Na taj način, deca su želela da prikažu roditeljima i publici šta su to o svetu zanimljivo naučila.

Roditelji su zadovoljni radom vaspitačica u vrtiću „Slavuj“, a deci su se na priredbi pridružili i drugari Vojlovice, dečja folklorna grupa SKPD „Detvan” koja je zaigrala slovačke tradicionalne igre. Publiku je zabavila i folklorna grupa dece nižih razreda KUD „Stanko Paunović 2” NIS Rafinerije nafte Pančevo uz pratnju tamburaškog orkestra. Za kraj priredbe usledilo je veliko iznenađenje – deca i roditelji zapevali su zajedno pesmu „Svet je lep kada sanjamo“ a pridružio im se poznati pevač grupe “Piloti” Kiki Lesendrić.