Zakazivanje pregleda putem aplikacije

PANČEVO, 23. jun 2018. (TV Pančevo) – Prošlo je mesec dana od kada je Ministarstvo zdravlja uvelo aplikaciju "Izabrani lekar" i pružilo mogućnost pacijentima da i putem aplikacije na mobilnom telefonu zakažu pregled kod svog izabranog lekara, ginekologa i pedijatra i stomatologa. Putem aplikacije "Izabrani lekar" najviše zakazuju mladi ljudi, ističe načelnica Opšte medicine doktorka Tanja Aleksić.

- Zakazivanja pregleda kod izabranog lekara pacijent može obaviti putem kol-centra, mejla ili telefonom, od nedavno uz pomoć aplikacije. "Izabrani dokotor" za mobilne telefone, koju je postavilo Ministarstvo zdravlja. Za mlade ljude to je olakšavajuća okolnost jer za 30 sekundi mogu da zakažu pregled kod izabranog lekara, ali javljali su se određeni problemi koji se u hodu prevazilaze, naglašava doktorka Tanja Aleksić.

- U toj aplikaciji, kad je pacijenti budu otvorili, prikazaće se sve ono što je rađeno u elektronskom kartonu, tako da pacijent može da prati sve što se radi u kartonu. To su novine i za nas i za pacijente; to je kompjuter i dešavaju se greške i mogu biti istovremeno zakazana dva pacijenta, pa dolazi do problema - kaže dr Tanja Aleksić, načelnica Opšte medicine.

Svi problem se rešavaju, potrebno je nalo strpljenja, ali najvažnije je da zahvaljujući hroničnoj terapiji koja se pacijetima prepisuje do šest meseci ostaje više prostora za pacijente kojima je pregled neophodan, kao i za preventivne preglede. Mobilnu aplikaciju "Izabrani doktor" građani mogu besplatno da preuzmu sa Gugl plej prodavnice. Za aktivaciju aplikacije potrebno je uneti lični identifikacioni broj osiguranika sa kartice zdravstvenog osiguranja, kao i broj mobilnog telefona na koji će biti poslat PIN za aktivaciju.