Vučić u Vašingtonu sa Poslovnim savetom

PANČEVO, 17. jul 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, poput Ciska, Dženeral elektrika i drugih. Šefu srpske države priređen je radni doručak na Kapitol hilu sa Poslovnim savetom za međunarodno razumevanje, koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u različite sektore privrede.

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su Cisko, Koka Kola, Dzeneral elektrik, Rio Tinto, firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva… Poslovni savet se bavi promocijom ulaganja i trgovinske saradnje, i cilj mu je da podstiče domaću industriju, kao i razvoj u zemljama u koje ulažu.

Predsednik Srbije sastaje se danas popodne sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom i senatorom Krisom Marfijem.

Takođe, on će razgovarati i sa ko-predsedavajućim Srpskog kongresnog kokusa, kongresmenima Ted Pumom i Emanuelom Kliverom.

Kasno večeras, po srednjeevropskpom vremenu, predsednik Srbije sastaje se u Beloj kući sa svojim domaćinom, potpredsednikom SAD Majklom Pensom.