Vučić: Srbi na kosovu moraju da ostanu i opstanu

 

 

PANČEVO, 20. januar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi Kosovu i Metohiji, gde obilazi severni i centralni deo pokrajine i razgovarati sa Srbima koji tamo žive. Predsednik je položio venac nedavno ubijenom Oliveru Ivanoviću.

Vučić je na početku posete obišao manastir Banjska, a zatim se sa srpskim zvaničnicima sa KiM, uputio u Kosovsku Mitrovicu, gde je obišao Tehnički fakultet i sastao sa liderima Srba sa Kosova i Metohije.

Vučić je istakao, posle sastanka sa političkim liderima Srba na Kosovu da su se svi dobro razumeli, iako se možda nisu svi saglasili. Razgovor je tekao otvoreno i govorilo se o svakom pitanju i problemu, što je primer odgovornog ponašanja.

Vučić je u Domu kulture u Lapljem selu blizu Prištine razgovarao sa stanovnicima, koji su došli iz svih krajeva južne srpske pokrajine. U višesatnom razgovoru predsednik je imao priliku da se lično upozna sa velikim brojem problema, koji tište stanovnike na Kosovu i Metohiji.