Vučić i Mičel sutra o nastavku dijaloga

PANČEVO, 13. mart 2018. (TV Pančevo) – Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel stiže u Beograd, gde će se sutra sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako je ranije najavio Stejt department, Mičel će, tokom posete, potvrditi snažne veze između Srbije i Sjedinjenih Država i pozvati srpsku vladu da ubrza normalizaciju odnosa sa Kosovom, sprovede reforme neophodne za postizanje njenog cilja članstva u Evropskoj uniji i aktivno podrži regionalnu stabilnost. Mičel u Beograd stiže u okviru balkanske turneje, od 12. do 17. marta.

On je već posetio Prištinu, danas pre podne je u Skoplju, a posetiće i Atinu i Nikoziju. On je juče u Prištini izjavio da je njegova poseta usmerena na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i da ne nosi nikakav konkretan plan s tim u vezi, kako su sugerisali pojedini mediji.

„Nisam došao da predstavim bilo koji poseban plan. Biću posvećen nastavku dijaloga Kosova i Srbije i njihovom putu ka EU“, rekao je Mičel na konferenciji za štampu.