Vučić i Feramo o podršci UNOPS Srbiji

PANČEVO, 18. jun 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas podsekretara Ujedinjenih nacija i izvršnog direktora Kancelarije UN za projektne usluge Gretu Faremo, sa kojom je razgovarao o pomoći te Kancelarije konkretnim razvojnim projektima u Srbiji.

Predsednik Vučić je naglasio da je stručna podrška UNOPS u realizaciji tih projekata od značaja za sveobuhvatne reforme u Srbiji, kao i proces evropskih integracija. On je zahvalio za svu dosadašnju pomoć, a posebno za pomoć u sanaciji štete izazvane poplavama 2014. godine, istakavši da su projekti koji su tada urađeni mnogo značili i za odbranu od poplava prethodnih nekoliko dana.

Podsekretar UN i izvršni direktor UNOPS Faremo je rekla da je namera te Kancelarije da Srbiji pruži dugoročnu podršku i pomoć. Jedna od oblasti je i unapređenje društveno-ekonomskog položaja ranjivih grupa, navela je Faremo.

Dvoje sagovornika su konstatovali da je, tokom petnaest godina rada Kancelarije UNOPS u Srbiji, uspostavljena intenzivna i kvalitetna saradnja, i izrazili nadu da će se ona nastaviti.