Zahvaljući Vučiću i Vladi, Srbija otvara nova poglavlja sa EU

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – Srbija će danas otvoriti još dva nova poglavlja u pregovorima sa EU čime će ih biti ukupno četrnaest, što govori o napretku naše zemlje u procesu evrointegracija i uspostavljanja evropskih standarda.

Novi korak u procesu približavanja EU svedoči o sve boljoj poziciji Srbije na međunarodnoj sceni i integritetu koje uživa aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlada na čelu sa premijerkom Anom Brnabić.

Naša država je uspela da stabilizuje ekonomsku situaciju, smanji nezaposlenost i dovede nove investicije, a diplomatska ofanziva, daje nam sve veći zamah na međunarodnom planu. Potpuno je jasno da bez Srbije koja je postala ključni igrač na Balkanu, nema kompletne EU.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodiće delegaciju Srbije na Osmoj međuvladinoj konferenciji, prvoj tokom bugarskog presedavanja EU, u Luksemburgu, na kojoj će danas biti otvorena dva poglavlja 33 – finansijske i budžetske odredbe i 13 – ribarstvo.

Na konferenciji za novinare, pored ministarke Jadranke Joksimović, govoriće predstavnici Evropske komisije i Bugarske, kao države koja predsedava Uniji.

Ministarka Joksimović će prethodno, imati bilateralan susret sa ministrom inostranih poslova Luksemburga Žanom Aselbornom.

Srbija je u do sada, otvorila dvanaest poglavlja, a proces pristupanja EU značajno je ubrzan dolaskom Aleksandra Vučića na vlast.

Pregovori o pristupanju Republike Srbije sa Evropskom unijom formalno su otvoreni Međuvladinom konferencijom 21. januara 2014. godine u Briselu.