Vučić: Više ulaganja u IT sektor

PANČEVO, 20. mart 2017. (TV Pančevo) –Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će već ove godine biti upisano 700 studenata više na fakultete tehničkih nauka i da će taj broj stalno da se povećava, kako bi se poboljšao IT sektor. Mi ćemo ove godine, sem u naučno-tehnološki park, posebno uložiti novac u start-ap kompanije, da pomognemo IT sektoru i da povećamo izvoz softvera, rekao je Vučić tokom posete kompaniji Šnajder elektrik u Novom Sadu.

Vučić je, prilikom posete kompaniji Šnajder Elektrik DMS u Novom Sadu, rekao da je najvažnije stalno povezivanje i pronalaženje zajedničkog interesa između obrazovanja i privrede. "Prepoznali smo da je vreme da uložimo mnogo više u razvoj IT sektora i domaćih programera", rekao je Vučić i istakao da postoji jaka veza između IT kompanije i fakulteta, koju će država da pomaže i podstiče.

http://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=YA9tvjC8hOM

Odgovarajući na pitanje o privatizaciji petrohemijskog kompleksa, Vučić je poručio radnicima Azotare, Petrohemije i Metanolsko sirćetnog kompleksa da ne moraju da brinu, jer će nam "stvari ići na ruku u narednom periodu, zbog cena". Vučić je naveo da Petrohemija danas ima 50 miliona evra na računu i da će njeni problemi uspeti da se reše. Ne brinite ni za Azotaru, ima zainteresovanih iz više zemalja, dodao je on, i ukazao da ga samo brine MSK, koja je "usko grlo", ali da je i za tu kompaniju optimista, "iako po prirodi nije optimista". To smo sa Rusima pokrenuli i nadam se da ćemo uspeti da završimo, rekao je Vučić.