Vučić uputio saučešće Egiptu

PANČEVO, 24. novembar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća egipatskim zvaničnicima povodom napada na džamiju u Severnom Sinaju.

Najmanje 200 osoba je ubijeno, a desetine su povređene u napadu na džamiju u egipatskom regionu Severni Sinaj. Egipatska vlada proglasila je trodnevnu žalost. U pitanju je bio bombaški i oružani napad na džamiju El Raudah, do koje su se napadači dovezli u četiri vozila, javljaju svetske agencije. Broj žrtava raste iz minuta u minut. Egipatski mediji izveštavaju da su ekstremisti pucali na ljude koji su bežali iz džamije.

Predsednik Srbije i predsednica Vlade Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, uputili su telegrame saučešća egipatskim zvaničnicima.

U pismu predsednika Aleksandra Vučića egipatskom predsedniku Abdelu Fatahu el Sisiju se kaže:

"Primite duboko saučešće povodom nečuvenog napada u kojem je stradalo mnogo ljudi. Ovaj tragičan događaj šalje snažnu poruku svetu da moramo biti jedinstveni i snažniji nego ikad pred izazovima i okrutnošću terorizma, sa kojima se suočavamo".

"Molim Vas da porodicama i prijateljima poginulih, kao i građanima Egipta, prenesete iskreno saosećanje koje upućujem u ime građana Srbije i svoje ime. Ujedno Vas molim da povređenima prenesete najbolje želje za brz oporavak", navodi se u pismu predsednika Vučića.

I premijerka Ana Brnabić uputila je telegram saučešća predsedniku vlade Egipta Šerifu Ismailu.