Vučić sa senatorom Džonsonom o unapređenju odnosa

PANČEVO, 18. februar 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa američkim senatarom Ronom Džonsonom koji je u poseti Beogradu. U godini kada se obeležava stogodišnjica odnosa Srbije i SAD, Vučić je na konferenciji za novinare u vili „Mir“ rekao da su razgovarali o unapređenju odnosa, posebno ekonomskih, zatim o stabilnosti u regionu, odnosima Beograda i Prištine i o podršci Amerike evropskom putu Srbije. Senator Džonson je izjavio da je, kada se sa Vučićem sreo u Vašingtonu, odmah procenio da je on pravi lider koji ima hrabrosti da rukovodi na dobrobit svih naroda u regionu.

Vučić je ocenio da su Srbija i SAD uspostavili dobre ekonomske odnose.

Sve više američkih kompanija ulaže u Srbiji, a razmena može da bude na višem nivou, istakao je Vučić.

Druga tema su bili regionalni odnosi, dodao je predsednik Srbije i rekao da je Džonsona upoznao sa posetom Hrvatskoj.

Džonson:Pravedan dogovor za sve,došao da čujem Vučića

Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih, poručio je večeras američki senator Ron Džonson, posle razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

On je ponovio da se prošlost ne može zaboraviti, ali da narodi na Balkanu treba da oproste, koliko god bilo teško, da bi išli ka prosperitetenijoj budućnosti.

„Svi moramo gledati u budućnost, niko neće zaboraviti prošlost, to nikada ne bih tražio, ali tražim da svi narodi u regionu oproste da bi svi imali sjajniju budućnost. Svaki dogovor mora biti pravedan za sve strane, mora uzeti u obzir budućnost svih“, rekao je Džonson novinarima u vili „Mir“.

Kako kaže, u Beogradu je da se „obavesti, informiše i osnaži odnos sa Vučićem, kako bi razumeo ideje i težnje Srbije“, dok ide ka miru i prosepritetu.

Istakao je da je još prilikom susreta sa predsednikom Vučićem u Vašingtonu odmah procenio da je on pravi lider.

„Odmah sam procenio da je pravi lider i da ima hrabrosti da rukovodi, ne samo na dobrobit naroda Srbije, nego svih u regionu. A to će doneti dobrobit i celom svetu“, poručio je Džonson.

Zahvalivši se Vučiću na gostoprimstvu, dodao je da je i američki predsednik Vudro Vilson pre 100 godina ukazao na značaj koji Srbija iam za mir u regionu i svetu.