Vučić sa predsednikom "Mahindra grupe"

PANČEVO, 12. januar 2017. (TV Pančevo) – Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas, posledenjeg dana posete Indiji, sa predsednikom Mahindra grupe, Anandom Mahindrom sa kojim je razgovarao o potencijalnim investicijama ove grupe u Srbiji.

Premijer Vučić obavestio je predsednika Mahindru o ekonomskim reformama, koje su sprovedene u Srbiji u poslednje dve godine, kao i napretku na Doing business listi. On je pozvao predsednika Mahindra grupe da poseti Srbiju i razmotri mogućnosti koje Srbija pruža stranim investitorima, kao i tržišta zemalja sa kojima ima ugovore o slobodnoj trgovini.

„Srbija je veoma interesantno tržište za mene i najbolje locirana destinacija u srcu Evrope“, rekao je predsednik grupe Mahindra i istakao da indijski investitori traže političku stabilnost i sigurno tržište, a Srbija ispunjava oba uslova.

Tema razgovora bila je i namenska industrija i električni automobili, koje kompanija Mahindra proizvodi, ali i izvoz srpske maline i drugih prehrambenih proizvoda iz Srbije u Indiju.Članovi Kluba Mahindra, koji je, takođe, deo Mahindra grupe, žele da dođu u Srbiju i da istraže mogućnosti širenja kluba za svoje članove, što bi dovelo veliki broj indijskih turista u Srbiju.Mahindra grupa je indijska multinacionalna kompanija sa sedištem u Mumbaiju i spada u grupu dvadesetak najvećih indijskih kompanija. Ova kompanija je ključni proizvođač vozila za različite namene. Kompanija danas posluje u preko 100 zemalja širom sveta u oblasti vazduhoplovstva, agrobiznisa, automobilske industrije, proizvodnje građevinskih i industrijskih mašina, energetike, finansija, inforamcionih tehnologija, hotelijerstva, nekretnina. Ima preko 200.000 zaposlenih i ukupne prihode od 17,8 milijardi dolara. Mahindra je danas najveći proizvođač traktora u svetu.

Premijer Vučić danas završava posetu Indiji susretom i radnim ručkom sa članovima naučno-istraživačke organizacije Gateway house, koja se bavi međunarodnom politikom i globalnim pitanjima.