Vučić: Prisajedinjenje Vojvodine najvažniji datum za Srbiju

PANČEVO, 22. novembar 2017. (TV Pančevo) – Ekipa Regionalne RTV Pančevo bila je u Novom Sadu gde je boravio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je prisustvovao obeležavanju 99 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, nakon čega je položio kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, na mestu gde je staro zdanje srušeno u bombardovanju 1999. godine.

Nema značajnijeg i važnijeg dana od onog kad je Vojvodina prisajedinjena Srbiji, poručio u Novom Sadu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Vučić je, govoreći u tom događaju, o čemu je razgovarao s rukovodstvom Pokrajine, rekao da ćemo stogodišnjicu tog datuma slaviti naredne godine dostojanstveno i svečano, a da će centralna proslava biti u Beogradu. Oni koji su pokušali da sruše ovu zemlju, koji su palili gradove i zgrade, time su, poručio je, uspeli samo jedno – da mi postanemo čvršći i otporniji i da više nego ikada volimo slobodu i nezavinost Srbije, rekao je predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je kamen temeljac za početak gradnje nove zgrade Radio-televizije Vojvodina i istakao da je rušenje te zgrade od strane NATO-a bio čin pogrešne politike.

Kako je naveo, nova zgrada RTV imaće 18.000 kvadrata.

Nakon obraćanja predsednik Vučić je odgovarao na pitanja novinara. Pitanje RTV Pančevo, ali i ostalih medija, odnosilo se na stav o prvostepenoj presudi Ratku Mladiću u Hagu, po kojoj je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Takozvanu “vremensku kapsulu” su, pored predsednika Vučića, u temelj nove zgrade RTV položili i predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, predsednik Vlade AP Vojvodine Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.