Vučić: Nisu nam protivnici Albanci već oni koji su nam otimali KiM

PANČEVO, 17. april 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da Srbiji u kosovskom pitanju nisu protivnici Albanci, već oni koji su stvarali tu državu i koji su nam otimali tu teritoriju.

Vučić je rekao za televiziju Pink da je jasno da mi o Kosovu razgovaramo sa Sjedinjenim Američkim Državama, Velikom Britanijom i još nekim zemaljama Evropske unije. Dodaje da Priština, kako smo čuli i od Ramuša Haradinaja, nema svoju spoljnu politiku, jer je, za njih, vodi SAD.

Predsednik je takođe podsetio da je nezavisnost Kosova proglašena 2008, da je Srbija nespretnim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde tome dala legitimitet i da ne razume primedbe kritičara koji navodno strahuju od toga da će on predati teritoriju Kosova i Metohije.

Vučić ističe da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku, da sedi "na svojoj stolici", ali i da se varaju oni koji misle da je moguće razvijati bilo šta na evropskom kontinentu bez podrške Nemačke, sa kojom imamo dobre odnose. Napominje da je Nemačka, pored Francuske i Italije, sigurno najjača i najvažnija zemlja EU.