Vučić: Naša politika je EU

PANČEVO, 22. maj 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je članove vlade da poštuju politiku puta Srbije ka EU i poručio da se ta politika neće menjati, niti zavisi od želja bilo kog poitičara.

"Naša politika je EU, ali i očuvanje i unapređenje prijateljstava sa tradicionalnim prijateljima i i saveznicima, kao što su Rusija i Kina. Tu politiku određuju institucije Srbije i neće se promeniti željon bilo kog političara u Srbiji", naglasio je srpski predsednik u izjavi novinarima u Bakuu.

Predsednik je izjavio da je zabrinut zbog najava Prištine da će kosovske snage bezbenosti biti transformisane u vojsku, i to bez glasova Srba, ukazujući da to ne bi bilo prvi put da Priština gazi svoje propise ili međunarodno pravo.

"Brinem zbog svega što čine. Nismo previše uplašeni, ali svakako brinem. Bilo bi dobro da njihovi nalogodavci - oni koju su učestvovali u stvaranju kosovske nezavisnosti, utiču na svoje štićenike da se ponašaju mnogo ozbiljnije i odgovornije. To je naša molba", rekao je predsednik novinarima u Bakuu.