Vučić na postavljanju kamena temeljca za „Merkur Palas“

PANČEVO, 16. jul 2018. (TV Pančevo) – U okviru Specijalne bolnice „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji položen kamen temeljac za izgradnju hotela „Splendor“ uz prisustvo predsednika Srbije. Kamen temeljac za izgradnju hotela „Merkur Palas“, novog objekta Specijalne bolnice „Merkur“ u Vrnjačkoj banji, postavljen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević, a prisustvovala je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao direktor Koridora Srbije Zoran Babić koji potiče iz tog grada.

Budući hotel, čija će izgradnja koštati oko četiri miliona evra, prostiraće se na površini od 6.500 kvadratnih metara, a sadržaće 58 soba i apartmana.„Merkur Palas“ biće namenjen za pružanje usluga zdravstvenog turizma, te će u svom kompleksu sadržati i wellneš i Spa centar – sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama.

Iz specijalne bolnice „Merkur“ kažu da je ovo značajan trenutak za Vrnjačku banju, jer će obeležiti početak stvaranja novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banji.Vizija bolnice je, navode, da postanu lideri u pružanju usluga zdravstvenog turizma ne samo u zemlji, već i u regionu, a to će, kažu, izgradnja tog modernog i luksuznog objekta doprineti.Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio značajno povećanje plata za tri, tri ipo meseca, za medicinske radnike i podvukao da se rezultati sprovedenih reformi odlično vide u Vrnjačkoj Banji koja se menja i napreduje.

Vučić je na postavljanju kamena temeljca hotela Merkur palas, novog objekta specijalne bolnice Merkur, rekao da je i ovde video mnogo lekara, medicinskih sestara koji rade svoj težak posao, da je posebno fascinirinan poslom koji obavljaju medicinske sestre i poručio im da mogu da uskoro, za tri, tri i po meseca da očekuju značajno povećanje plata.