Vučić na polaganju kamena temeljca u Pančevu: Imamo 47.508 zaposlenih građana Srbije u nemačkim kompanijama

PANČEVO, 21. jun 2018. (TV Pančevo) – Uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića danas je u Pančevu postavljen kamen temeljac na lokaciji buduće fabrike električnih i hibridnih pogona fabrike ZF Friedrichshafen AG. Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1.000 ljudi.

...Događaj koji smo čekali decenijama...Dolazak stranog, nemačkog investitora u Pančevo. Višemilionska ulaganja u fabriku ZF-a koja će se baviti proizvodnjom komponenti za autoindustriju. Nova radna mesta, bolji i još veći prihodi države i lokalne samouprave... Ceo događaj, odnosno početak radova na izgradnji i ceremoniju uveličao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića, gradonačelnika Saše Pavlova, nemačkog ambasadora Aksela Ditmana, čelnika kompanije ZF i velikog broja zvanica iz političkog i privrednog života. Nemačka će postati najveći spoljnotrgovinski partner Srbije, ali i najznačajniji poslodavac u Srbiji, rekao je predsednik Srbije na današnjem polaganju kamena temeljca, odnosno vremenske kapsule za novog nemačkog investitora. Prema njegovim rečima, danas imamo 47.508 zaposlenih građana Srbije u nemačkim kompanijama.

Prеdsеdnik Pokrajinskе vladе Igor Mirović izjavio jе da jе rеč o jеdnoj od najvеćih stranih invеsticija u Srbiji, tе dodao da jе ovo vеliki dan za Grad Pančеvo, AP Vojvodinu i Rеpubliku Srbiju, jеr, kako jе ocеnio, globalni lidеr u proizvodnji komponеnata za autoindustriju koji poslujе u 40 zеmalja u cеlom svеtu, konačno stižе i u našu zеmlju.

Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova, ova investicija sprovedena je pre svega zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću kojem se zahvalio u ime građana i u svoje ime zbog vođenja odgovorne, proaktivne politiku sa konkretnim rezultatima po pitanju reformi javnih finansija, smanjenja deficita, izuzetnog privrednog rasta, smanjenja stope nezaposlenosti pogotovu kod mladih, pravne sigurnosti i međunarodnog poštovanje koje Srbija sada ima.

Nemački ambasador Aksel Ditman rekao je da je ponosan što je svetski lider u e mobilnosti stigao u Srbiju, i odabrao baš Pančevo.

Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1.000 ljudi.