Vučić: Mišel doneo nove predloge

PANČEVO, 24. april 2018. (TV Pančevo) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je premijer Belgije Šarl Mišel izneo i neke nove predloge koji se tiču evropskog puta Srbije

"Ne mogu o tim predlozima da kažem nešto više, dok to ne bude deo politke EU i dok neki neki drugi faktori ne budu sa tim predlozima saglasni, rekao je predsednik Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa belgijskim premijerom.

Ako je platrofma koju je predložila kosovska vlada ono što Priština nudi kao rešenje za normalizaciju, onda ne znam o čemu uopšte žele da razgovaraju, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić upitan kako komentariše najnoviju ideju Prištine.

"Današnja Politika je dala tačan odgovor na to", primetio je, ukazujući na pisanje beogradskog dnevnika da prištinska platforma dijalog čini besmislenim.

Belgijski premijer Šarl Mišel rekao je danas da veoma ceni iskren i direktan dijalog sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i dodao da Srbiju smatra ključnim činiocem na Balkanu."Vi ste ključni činilac budući da nosite značaj regionalne dimenzije. Izuzetno ste važni za Evropu i budućnost EU", poručio je Mišel na ajedničkoj pres konferenciji s predsednikom Vučićem.