Vučić: Deset odsto veće plate u javnom sektoru do kraja godine

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – Na otvaranju novog pogona fabrike „Magna siting“ u Odžacima, premijer Aleksandar Vučić rekao je da dobro poslovanje fabrike treba da bude poziv za investitore sa Severnoameričkog kontinenta, ali i iz Evrope. Premijer je najavio i povećanje plata već u septembru ili oktobru i smanjenje poreza na zarade.

Aleksandar Vučić, premijer Srbije, kazao je da veruje da je rad fabrike „Magna“ poziv i za druge investitore sa Severnoameričkog kontinenta, ali i Zapadne Evrope da dođu u Srbiju i ulože novac.

Prilikom posete fabrici u Odžacima, Aleksandar Vučić, premijer Srbije rekao je da su se mnogi smejali kada je govorio o povećanju plata, da mnogi nisu verovali. Dodao je da se nada da će pre kraja ove godine plate biti povećane za 10 odsto.

Sve to je, kako je naveo, urađeno i moći će da se uradi zahvaljujući ozbiljnosti programa koji je sprovođen. Nismo obmanjivali građane, radili smo teške stvari, ali smo time omogućili bolji život, zaključio je Vučić.Odluka o smanjenju poreza na rad nije laka, ali će toga biti, ne mnogo, ali će biti, poručio je Vučić.Odgovarajući na pitanja novinara o smanjenju poreza i doprinosa na rad, naveo je da će to biti možda jedan-dva odsto, ali da će svakako biti smanjenja, dok će na drugoj strani, ponovio je, plate u javnom sektoru biti povećane, možda već u septembru ili oktobru.

To sve omogućeno je dobrim finansijskim rezultatima, što podrazumeva, recimo, da je s jučerašnjim danom suficit u državnoj kasi bio 23 milijarde, umesto 80 milijardi deficita, kako je bilo projektovano.