Uz mitska bića proslavljen Dan škole

PANČEVO, 24. novembar 2017. (TV Pančevo) – Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" proslavila je Dan škole. U Kulturnom centru roditelji učenika ove obrazovne ustanove gromkim aplauzima pozdravili su decu koja su pevala i glumila.

Osnovna škola "Jovan Jovanović Zmaj" proslavila je Dan škole. Uz hor, priredbu i glumu učenika ove obrazovne ustanove pred prepunom salom Kulturnog centra obeležen je ovaj dan, kazao je direktor Vladimir Marković.

- Svake godine se trudimo da naša priredba bude drugačija. Ove godine tema je bila mitologija i to su đaci zajedno sa nastavnicima predstavili na interesantan način - kazao je Vladimir Marković, direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Cela nedelja je bila u duhu obeležavanja Dana škole. Tim povodom upriličene su brojne manifestacije da bi se škola predstavila u najboljem svetlu. Direktor je sa ponosom istakao da je ove godine upisano 80 prvaka i da se broj đaka drugih razreda povećao.

- Bilo je dosta dešavanja, juče smo puštali zmajeve, održali smo literararne i likovne sekcije, radili smo zamimljivu hemiju i mnogo toga još. Ponosni smo na to da je ove godine povećan broj đaka u našoj školi. Trudimo da kroz interesantne sadržaje privučemo đake, dodao je Marković.

Marković je kazao da se iz škole trude da idu u korak sa vremenom i da učionice opreme u skladu sa najnovijim standardima, kao i da nastavu učine zanimljivijom. Zgradu, koja je iz 1895, renoviraju i žele da đacima ponude dobro opremeljen prostor.