Đurović ponovo pretio radnicima

PANČEVO, 13. jun 2017. (TV Pančevo) – Nedelje prolaze, a dupli direktor Miljan Đurović i dalje ćuti.... Najnovija infomacija koja je dostavljena našoj medijskoj kući odnosi se na sastanak koji je Đurović imao sa sindikatima odnoso radnicima. Kako nam je nezvanično rečeno, Đurović je pretio sindikatima da, ako hoće, ne mora da im isplati ni minimalac.

Nikako stići do duplog direktora Azotare i Specijalne luke Miljana Đurovića.. A pokušavamo... I danas smo. Reporterska ekipa bila je danas u Azotari, ali Đurovića nije bilo na radnom mestu... Bar nam je tako rečeno. Sa druge strane ekipi regionalne RTV Pančevo nije bilo dozvoljeno snimanje ispred kapije ove fabrike.Bitno da ne možemo da snimamo, a nije bitno to što se radnici „tresu“ svakog meseca da li će primiti svoju zarađenu platu, kolika će ona biti i da li će svakodnevno trpeti mobing, zastrašivanja i pretnje Miljana Đurovića.

Nova infomacija koja je stigla do naše redakcije odnosi se na sastanak duplog direktora sa sindikatima gde je pretio da, ako želi, ne mora da im isplati ni dinara. Zastrašivanje novo, ali bezuspešno.. Polako se u Azotari stvara kritična masa i sve više ljudi neće da trpi torturu direktora Đurovića. I nama veruju i javljaju. Mi ih pozivamo da nastave, da se odupru, imaće našu podršku, jer su u pravu. Svaki radnik treba da zaradi svoju platu, a ne da bude redovno kažnjavan za propuste Miljana Đurovića i rukovodstva fabrike. Imamo i nova pitanja za Đurovića. Tiču se Specijalne luke... Narednih dana bavićemo se tornjem KAN-a. Koliko štete ima Azotara od odvajanja Luke? Koliko se plaćaju usluge Luci za istovar kamena za KAN i utovar rinfuza. Koliko Azotara plaća usluge unutrašnjeg transporta železnicom i drumovima, iako se zna da ova fabrika ima svoje lokomotive, ULT-ove, kamione, viljuškare i putnička vozila... Sve to odlazi iz Azotare, odnosno prihoda fabrike u kasu Specijalne Luke. A Đurović to redovno naplaćuje sa svoje dve zarade.... Pozivamo Đurovića još jednom da podnese ostavku i pusti na miru radnike Azotare i nadležne organe da preispitaju poslove i nabavke koje je sprovelo rukovodstvo ove fabrike na čelu sa Miljanom Đurovićem.