TOP i Narodni muzej dobili direktore

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Zbog ostavki dosadašnjih direktora u pojedinim preduzećima, odbornici Skupštine grada imenovali su vršioce dužnosti direktora u Turističkoj organizaciji Pančeva i Narodnom muzeju. Odbornici su doneli i odluku da će na čelu Doma zdravlja u Pančevu biti Danijela Ristovski Kornic, koja je i do sada obavljala tu dužnost. Usvojen je i predlog predlog kreditnog zaduženja grada za nešto više 273 miliona diinara za kapitalne investicije.

Nikola Stoilković, diplomirani menadžer, imenovan je na današnjoj sednici Skupštine grada za novog v. d. direktora Turističke organizacije Pančeva, a novog direktora dobio je i Narodni muzej. Umesto Svetlane Mesicki, tu funkciju će u v.d. statusu obavljati Miroslav Birclin, diplomirani arheolog iz Pančeva. Danijela Ristovski Kornic imenovana je za direktorku Doma zdravlja. Odbornici su usvojili i Odluku da se grad zaduži za nešto više od 273 miliona dinara. Za izgradnju Potamiškog kolektora, planirana su 234 miliona, izgradnju kanalizacije u Ulici kraljevića Marka 5 miliona i nastavak izgradnje kanalizacije u Omoljici, 10 miliona dinara. Planirani su i radovi u osnovnim i srednjim školama koji bi trebalo da koštaju oko 20 miliona dinara.

Pred odbornicima se našla i odluka da grad delom plaća boravak 30 dece u privatnim vrtićima i predškolskim ustanovama. Tako će 80% ekonomske cene priznate u “Dečjoj radosti” plaćati grad, a roditelji 20%.

Odbornik DS Nikola Ćurčin, pozdavio je ovu odluku ali je ukazao i da nije pohvalno što nema kriterijuma za upis tih tridesetoro dece u vrtiće, već ko pre dostavi potrebnu dokumentaciju u Uslužni centar. Da je odluku trebalo doneti i ranije, smatra odbornik Pokreta “Dosta je bilo”, Dejan Jovanović.

Grad će ugovore o subvencionisanju cene potpisivati sa samo sa roditeljima koji upišu decu u privatne vrtiće u Pančevu, koji imaju akreditaciju Ministarstva, objašnjava Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje. U odgovoru Ćurčinu, ona objašnjava da lista čekanja “Dečje radosti” nije prihvaćena jer bi time deca iz sela bila diskriminisana.

Odbornici su usvojili i dva plana detaljne regulacije za područje Bela Anta u Dolovu, na kojem bi u narednom periodu trebalo da se izgradi vetropark, kao i predlog za izradu plana detaljne regulacije za širi centar grada.