Test iz matematike lakši od probnog

PANČEVO, 19. jun 2018. (TV Pančevo) – Osmaci Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj polagali su danas, zajedno sa vršnjacima iz cele Srbije, test iz matematike. Sutra se završava polaganje male mature, kombinovanim testom, a priliminareni rezultati očekuju se već 21. juna. Početkom jula svi će znati da li su uspeli da upišu željenu školu.

Prema rečima učenika Zmaj Jovine škole test iz matematike bio je lakši nego probni, jedini problem zadalu su tri poslednja zadatka za koje je trabalo više vremene da se reše.

Direktor Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj Vladimir Marković kaže da su se njihovi učenici dobro pripremili za polaganje male mature jer je škola organizovala tokom cele školske godine pripremnu nastavu. Ove godine prema rečima Markovića, direktori moraju tokom sva tri dana polaganja da pristuvuju rešavanju testova.

Tatjana Božić, gradska većnica zadužena za obrazovanje posetila je Zmaj Jovnu školu kako bi se uverila da sve protiče regularno. Ove godine 1232 osmaka na teritorji Grada Pančeva polaže malu maturu.

Polaganje male mature završava se u sredu kada osmaci rade kombinovani test iz istorije, geografije, fizike, hemije i biologije.