SVEDOČENJE PANČEVACA: Ljupki Kutko šuruje sa inspekcijama?

PANČEVO, 12. jun 2017. (TV Pančevo) – Građevinski tajkun Kutko, prema svedočenju građana iz ulica Žarka Zrenjanina i Maksima Gorkog, ima ozbiljne "pomagače". Ko su službenici koji mogu, protivno zakonima i propisima, bahatom tajkunu da obezbede povrede prava građana? Regionalna RTV Pančevo poziva sve građane koji smatraju da su oštećeni Kutkovim ponašanjem da se jave našoj redakciji.

Građani, čija imena su poznata redakciji i uvek dostupna državnim organima, tvrde da su poslednjih dvadesetak dana svaki dan zvali komunalnu i građevinsku inspekciju, kao i da su nekoliko puta pokušavali preko "Sistema 48" da predoče veliki problem koji imaju sa Kutkom.

- I lično smo nekoliko puta išli u građevinsku i komunalnu inspekciju. Rečeno nam je prvo da nema ljudstva, te da Kutko ima dozvole. Ovde moram da napravim digresiju, od početka izgradnje predmetne zgrade konstantno smo imali problema sa građevincima, mašinama, a nemalo puta i sa Kutkovim sinom. Kroz naše dvorište konstantno prolaze teške mašine, kamioni, bageri, dizalice i slično. Prolaze kroz prolaz koji je Kutko otvorio između dva placa na mestu jedne sklonjene garaže, bez obzira što je gradilište na drugoj adresi (Žarka Zrenjanina), koja ima kolski ulaz, kažu ogorčeni stanovnici Ulice Maksima Gorkog.

Oni tvrde da su se obraćali i određenim nadležnim institucijama, u kojima su stalno pokušavali da zamene teze, navodeći da Kutko ima sve dozvole za gradnju.

- Uporno smo im objašnjavali da nas ne zanima šta i gde gradi, da imamo problem druge vrste. Ni tada nismo nailazili na razumevanje. Građevinska inspektorka Živana Francuz nam je rekla da će se prolaz zatvoriti čim se otvori prolaz iz Ulice Žarka Zrenjanina. Od tada je prošlo godinu dana. "Prolaz iz te ulice je otvoren, ali i dalje se koristi naše dvorište", kažu građani.

U petak, 9. juna, u kasnim popodnevnim časovima, na terenu se pojavila komunalna inspekcija. Građani kažu da su je zvali još 28. maja, upravo u vezi sa postavljanjem izmeštene garaže na mesto koje za garažu nije predviđeno.

- Bili, slikali, naravno, nikoga nisu obavestili da su došli, na gradilištu u to doba nije bilo nikog nadležnog, što je smešno. Ustanovili su da predmetne garaže nema?! Mi imamo fotografije pre i posle toga, koje smo naknadno poslali i komunalnoj inspekciji. Nisu na terenu videli objekat 3x5 metara i skoro 2,5 metara visok?! Postoji li ikakva odgovornost za tajkune koji misle da je Pančevo samo njihovo, pitaju rezignirani građani.

Da podsetimo, Kutko je Pančevcima uklonio garaže koje se nalaze na gradskoj parceli i za koje oni imaju važeće ugovore i redovno izmiruju obaveze. Tajkun je danima primoravao Pančevce da sklanjaju svoje objekte, kako bi on zaradio još novca.

Kutko je na samo rubu parcele sagradio višespratni stambeni objekat, na svega par centimetara od garaža koje tu stoje godinama, iako je na svojoj parceli imao dovoljno prostora da objekat smesti tako da niko nikoga ne ugrožava. Da bi basnoslovno zaradio, Ljupki je tražio od 12 Pančevaca da pomere garaže, što oni nisu hteli da učine.

Direkcija za izgradnju pozvala je policiju, koja će uskoro utvrditi sve činjenice oko ovog neverovatnog indcidenta.

Izvor: ePančevo