Slede konkursi za izbor direktora "Zelenila" i Gradske stambene agencije

PANČEVO, 13. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Po Zakonu o javnim preduzećima, Grad je obavezan da donese odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora. Tako će, odlukom Gradskog veća, u narednom periodu, za direktore dva gradska preduzeća biti raspisani konkursi. Većnici su danas podržali i odluku pančevačkog "Zelenila" za kreditno zaduženje, kako bi isplatilo otpremnine radnicima koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, a u skladu sa odlukom o maksimalnom broju zaposlenih.

Odlukom Gradskog veća, za izbor direktora u JKP "Zelenilo" i JP "Gradska stambena agencija" u narednom periodu biće raspisani konkursi. Po donošenju odluke, ona će biti objavljena i u Službenom glasniku Republike Srbije, Službenom listu Grada, dnevnom listu Danas i na zvaničnoj prezentaciji Grada.

- Nakon proteka roka od 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srbije, prestaje i rok za prijavu svih zainteresovanih kandidata. Potrebno je držati se datuma kada su dva javna konkursa objavljena u Službenom glasniku Srbije - rekla je Slađana Feratović, sekretar Sekretarijata za skupštinske poslove.

U skladu sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih, pančevačko "Zelenilo" dobrovoljno će napustiti 17 radnika. Za isplatu otpremnina, ovo preduzeće je zatražilo dozvolu Gradskog veća za kreditno zaduženje.

- Zelenilo zbog teže materijalne situacije, po prvi put uzima kratkoročni kredit, namenski u vrednosti od 10 miliona dinara, uz otplatu na 12 meseci i sa minimalnom kamatom od 2 posto. Upravo da svoje kolege ispratimo i da ispoštujemo ovu brojku maksimalnog broja zaposlenih - kazala je Jelena Batinić iz JKP "Zelenilo".

Na adresu Sekretarijata za investicije stigla su i dva zahteva za imenovanje stručnih radnika koji će obavljati nadzor nad izvođenjem radova u Železničkoj ambulanti i školi u Ivanovu, koja će, uz podršku Gradskog veća, takođe biti realizovana.