Severna zona adut na međunarodnim sajmovima

PANČEVO, 20. novembar 2017. (TV Pančevo) – Gradsko veće odlučilo je da i Pančevo bude potpisnik Sporazuma o saradnji radi zajedničkog nastupa na međunarodnim sajmovima koji imaju investicioni karakter. Ovaj sporazum Vlada Vojvodine ponudila je lokalnim samoupravama koje imaju status grada u pokrajini. Glavni aduti našeg grada biće Severna poslovna zona, ali i ponuda za privatno-javnim partnerstvom u 4 komunalne oblasti.

Ideja Pokrajinske vlade je da tokom 2018. godine na 4 najveće sajamske manifestacije koje imaju investicioni karakter zajedno nastupe lokalne samouprave koje imaju status grada, a sve u cilju prezentacije investicionih potencijala AP Vojvodine. Kako je na sednici Gradskog veća kazao gradonačelnik Saša Pavlov, ovaj poziv Pokrajinske vlade za Pančevo dolazi u pravo vreme.

- Dolazi u vreme kada je završena Severna poslovna zona i glavni adut Pančeva biće predstavljanje tih 77 ha zemljišta koje je potpuno komunalno opremljeno i spremno za potencijalne investitore. Nadam se da će u trenutku predstavljanja biti i manje, jer pregovori sa potencijalnim investitorima idu u dobrom pravcu - rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

Grad će na ovim međunarodnim sajmovima predstaviti i ponude za privatno–javnim partnerstvom u 4 komunalne oblasti - daljinskom sistemu grejanja i izolacije energetski neefikasnih višeporodičnih objekata, izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže i pronalaženju partnera za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnji mreže lokalnih puteva i projekat javnog osvetljenja.

- To su 4 projekta iz komunalne delatnosti, za koje smo doneli odluku da ćemo ih unaprediti i ostvariti neophodne uštede u saradnji sa privatnim partnerima kroz model javno-privatnog partnerstva. Ovi projekti ćr biti nešto što ćemo mi da ponudimo potencijalnim investitorima - dodao je Pavlov.

Gradsko veće proglasilo je "Novogodišnji bazar" za gradsku manifestaciju. Ove godine Grad će je realizovati u saradnji sa Turističkom organizacijim Pančeva.

- Biće kao i prošle godine, na platou ispred Gradske uprave, od 28. do 30. decembra. Za sve učesnike Grad je obezbedio zatvoreni izložbeni prostor, šator, koji će biti osvetljen i imaće grejna tela, kako bi izlagači bili u što humanijim uslovima, i poseta bila što veća. Grad ne želi samo da izlagačima pruži priliku da se predstave i nešto zarade, već i da sugrađani imaju mogućnost zabave pred Novu godinu - rekla je Gordana Ćirić iz Sekretarijata za privredu.

Gradsko veće dalo je saglasnost JKP-u ATP da može obnoviti kratkoročno kreditno zaduženje u visini od 15 miliona dinara koje se uzima radi likvidnosti preduzeća, a u vidu dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu.