Sa plivačima za Krst sutra i vojnici

PANČEVO, 18. januar 2018. (TV Pančevo) – Udruženje sportista i ljubitelja sporta "Srpska Sparta" šesti put organizuje manifestaciju za Bogojavljanje, a peti put kako je upriličeno takmičenje za Časni krst. Za njih kažu da su među najboljim organizatorima ove manifestacije u regionu, rekao je Zoran Rajačić, predsednik Udruženja.

Ove godine će se 43 hrabrih muškaraca takmičiti kako bi cele godine bili zdravi, ako je verovati legendi. Najstariji od njih je u šezdesetim godinama i on ovo "nadmetanje", već petu godinu ne propušta. A 54 konjanika iz cele Srbije i okruženja, sa fijakerima ulepšaće manifestaciju.

Ovaj događaj će biti poseban još iz jednog razloga, jer se obeležava 170 godina od nastanka srpske Vojvodine. Zato će na početku položiti organizatori venac na spomenik Stevanu Šupljikcu.

Liturgija je u pola deset, a u 12 počinje plivanje za časni krst.

Od 58 prijavljenih, 43 je prošlo lekarski pregled. U zavisnosti od situacije, plivačima će se možda pridružiti i 30 vojnika.

Organizatori manifestacije su udruženje sportista i ljubitelja sporta „Srpska Sparta“, Preobraženska crkva, MZ „Gornji grad“ i grad Pančevo. Osim njih priključilo se i mnogo ljudi dobre volje koji su dali svoj doprinos u organizacijii ovog događaja. A među plivačima je i jedan Irac.