Rekonstrukcija Ulice 7. jula

PANČEVO, 20. mart 2017. (TV Pančevo) – Tokom prošle nedelje započeti su radovi na rekonstrukciji Ulice 7. jula u Vojvici. Predviđeno je da ulica dobije savremeni asfalt, dve pešačke i bbiciklističke staze, savremenu javnu rasvetu, kao i 144 parking mesta. Vrednost radova je 122 miliona dinara, a finasirani su od strane Ministarstva privrede i Grada. Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana.

Radovi na rekonstrukciji Ulice 7. jula, započeti su 15. marta, iako je javna nabavka sprovedena krajem septembra prošle godine. Zbog kraja građevinske sezone, Gradsko veće donelo je odluku da se sa radovima sačeka do početka nove građevinske sezone, kaže gradonačelnik Saša Pavlov. Ovu investiciju zajednički finasiraju grad i Ministarstvo privrede, što je primer da gradska vlast ima dobru saradnju sa Ministarstvom privrede, dodaje Pavlov.

- Dobićemo savremenu saobraćajnicu dužine preko 800 metara, i mislim da građani ovog dela grada, ne smao 7. jula, zaista zaslužuju. Stanovnici 7. jula ima direktnu korist, ali ovo je i uvođenje u mogućnoist radova na ostaloj infrastrukturi vezanoj za Vojlovicu i poprečne ulice. Na ovakav način biće obezbeđen i pristup kišnoj kanalizaciji u ovim ulicama – rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik.

Procenjena vrednost investicije bila je više od 135 i po miliona dinara, a ugovorena cena je oko 122 miliona dinara. Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana, kaže Maja Vitman direktorka JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“.

- Izgradnja saobraćajnice, pešačko – biciklističke staze sa obe strane ulice u širini po 3,5 metara, kao i izgradnja 144 parking mesta i 6 parking mesta za potrene lica sa invaliditetom. Radićemo i javnu rasvetu kao i izgradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju dela vodovodne mreže – izjavila je Maja Vitman, direktorka JP „Direkcija“.

Ulica 7. jula, povezuje tri naselja, Strelište, Centar i Vojlovicu i zobg toga ima veliki značaj. Veliki broj stranih delegacija dolazi u Vojlovicu, koja je multietična i prvi utisak o gradu gosti dobijaju u Ulici 7. jula, kaže Nandor Balog, predsednik Skupštine MZ Vojlovica.

- Drago mi je što je gradska vlast prepoznala tu problematiku. U ovoj ulici smo posle svake kiše imali problema sa odvođenjem tih atmosferskih voda. rekonstrukcijom ove ulice sve to će biti rešeno i dobićemo jednu modernu i lepu saobraćajnicu – rekao je Nandor Balog, predsednik Skupštine MZ Vojlovica.

Do kraja nedelje očekuje se da započnu radovi i u Ulici Joakima Vujića na Strelištu, gde je predviđeno da se ulica dovede u red nakon radova na vodovodnoj mreži. Radovi su vredni milion i 900 hiljada dinara i predviđeno je da se naspe sloj peska i drobljenog kamena kako više ne bi bilo blata u ovom proseku Ulice Joakima Vujića.